Parní fritézy
Jde o kombinaci horkovzdušné fritézy a parního hrnce. Pokrmy připraví zdravějším způsobem bez přidaného tuku, nebo jen s minimálním množstvím. Vaření v páře patří k nejzdravějším způsobům přípravy jídla. Pára je totiž k surovinám šetrnější, proto si zachovají vyšší množství živin a vitamínů. Podle přednastavených programů kromě fritování a vaření v páře fritéza dokáže i péct, opékat, grilovat nebo sušit. Přístroje s objemem větším než 4 l zvládnou přípravu většího množství jídla pro vyšší počet lidí.
Proč si pořídit parní fritézu?
Výhody
- Zdravější smažení bez oleje
- Vaření v páře uchovává více živin
- Nahrazuje více spotřebičů
Nevýhody
- Vyšší cena
- Větším domácnostem nemusí stačit
Další vlastnosti parní fritézy
- Časovač – Umožní nastavení délky fritování.
- Displej – Usnadní obsluhu fritézy a poskytuje informace o nastavení.
- Termostat – Pomůže regulovat teplotu.
- Vyjímatelná nádoba – Usnadní mytí spotřebiče.




















