Lžičky
Využijete je ke konzumaci dezertů, ale také na míchání čaje, kávy nebo dalších nápojů. Lžičky můžete kupovat po jednom kusu, nebo si pořídit sadu, pokud nově vybavujete kuchyni. Většina je kovová/z nerezu, ale k mání jsou i plastové, případně s porcelánovou rukojetí. Aby se při mytí lžičky nepoškodily, můžete zvolit provedení určená do myčky. Pro děti jsou určeny dětské lžičky.
Jaké jsou rozdíly mezi typy lžiček?
Čajové lžičky – Běžně tvoří standardní součást většiny příborových sad a slouží hlavně k míchání čaje, kávy nebo jiných nápojů – mají univerzální využití.
Dezertní lžičky – Bývají mírně větší a používají se ke konzumaci zákusků, pudinků či ovocných salátů. Proto často disponují plochou hranou pro krájení dortů. Dají se doplnit dezertním nožem nebo vidličkou.
Kávové lžičky – Mívají z uvedených nejmenší rozměry a bývají součástí servisu k espressu nebo jiným malým šálkům, kde by běžná lžička působila neproporčně.
Čím doplnit sadu příborů?
- Vidlička – Vyberte si vidličky se dvěma, třemi nebo čtyřmi zuby. Salátové vidličky kombinují lžíci a vidličku dohromady, abyste mohli pohodlně konzumovat zeleninu.
- Polévková lžíce – Hluboké lžíce využijete na pohodlnou konzumaci polévek a tekutých pokrmů. Lžíce s dlouhou rukojetí se hodí na přípravu koktejlů nebo na vyškrabování potravin z úzkých a vysokých nádob.
- Příborový nůž – Je klíčovým prvkem v jídelním setu, který umožňuje manipulovat s různými druhy jídla a doplňuje funkci vidličky při stolování.















































