Mísy a misky
Slouží k přípravě, servírování, skladování i pečení pokrmů a díky široké nabídce tvarů, velikostí a materiálů si vybere opravdu každý. Pořídit si můžete také praktické skládací misky nebo misky v sadě po více kusech. Na Zboží.cz můžete vybírat také z dóz na potraviny, jednorázového nádobí nebo třeba z jídlonosičů.
Hlavní typy podle použití
Mísy a misky mohou sloužit více účelům současně.
Mísy na ovoce – Větší a často dekorativní mísy jsou vhodné pro servírování a skladování ovoce na stole.
Salátové mísy – Prostorné mísy z různých materiálů jsou ideální pro míchání a servírování salátů.
Mísy na těsto – Hluboké a objemné mísy jsou určené pro zadělávání a kynutí těsta.
Dětské misky – Tvoří důležitou součást výbavy pro krmení batolat a malých dětí – misky jsou ideální například na kaše, polévky nebo ovoce.
Dezertní misky – Jsou menší elegantní nádobky určené především pro servírování sladkých dobrot, jako jsou zmrzlina, pudink, ovocné saláty nebo různé krémy.
Mixovací mísy – Jsou nezbytným pomocníkem při přípravě těsta, krémů, salátů či marinád. Obvykle mají větší objem, hlubší tvar a jsou vyrobeny z odolných materiálů.
Polévkové mísy – Představují praktický způsob servírování většího množství polévky nebo jiných tekutějších pokrmů.
Vybrané materiály
Keramické mísy – Jsou velmi estetické, skvěle se hodí na servírování i pečení a výborně drží teplotu. Je však třeba mít na paměti, že nejsou vhodné do mikrovlnné trouby, pokud mají kovový okraj.
Skleněné mísy – Patří mezi univerzální pomocníky – můžete je využít na přípravu, servírování i skladování pokrmů. Jsou odolné vůči teplotám a neabsorbují pachy, což je činí velmi praktickými.
Dřevěné mísy – Zaujmou svým přírodním vzhledem. Není však vhodné je mýt v myčce ani používat v mikrovlnné troubě.
Plastové mísy – Jsou lehké, odolné a často opatřené víkem. Hodí se například na obalování i přípravu různých pokrmů.
Nerezové mísy – Vynikají svou odolností a snadnou údržbou. Jsou ideální na míchání, servírování i použití ve vodní lázni.
Porcelánové mísy – Jsou vhodné především na servírování a často mají elegantní design, který lze snadno sladit s jídelními talíři.
Kameninové mísy – Jsou velmi hygienické, dobře drží teplotu, mají rustikální vzhled a hodí se jak na pečení, tak na servírování.
Kovové mísy – Často drátované koše sloužící pro estetické servírování ovoce a jiných potravin.
Smaltované mísy – Představují tradiční volbu. Jsou vhodné jak na pečení, tak na servírování a jejich údržba je velmi snadná.















































