Brusné nástroje na nože se liší způsobem použití i účelem.
Ovlivňuje, jak rychle ubírá nástroj materiál z nože.
Brousky mohou mít jeden až tři stupně – obvykle hrubý pro počáteční úpravu ostří, střední pro běžné broušení a jemný pro závěrečné leštění. Více stupňů znamená širší možnosti úpravy nože a šetrnější zacházení s čepelí.
Měl by odpovídat typu nože. Evropské kuchyňské nože bývají broušeny pod úhlem 20° na každou stranu, zatímco japonské nože vyžadují ostřejší úhel okolo 15°, někdy i méně. Kvalitní brousky umožňují úhel nastavit manuálně, nebo jej mají přednastavený podle
Podle oblíbenosti
Dostupnost
Seznam produktů kategorie
ODEON OPTICS Mini brousek na nože 2 v 1 Barva: Žlutá
Žlutá
Rozlučte se s tupými noži a díky tomuto kompaktnímu a šikovnému mini brousku budete mít vaše nože perfektně ostré a to vždy…