Ruční šlehače
Využijete zejména při přípravě těst, šlehačky a různých krémů. V základu se jedná o přístroj, do kterého se nasazují dvě šlehací metličky nebo jiné příslušenství. Většinou bývají ke šlehači přiložené i dva hnětací háky, které slouží pro výrobu tuhých těst. Z ručního šlehače se jednoduše stane stolní, pokud je ke šlehači přiložena i velká mísa na stojanu, do kterého se šlehač umístí.
Proč si pořídit ruční šlehač?
Výhody
- Snadné a rychlé sestavení
- Jednoduché ovládání a údržba
- S mísou na stojanu je není třeba držet v ruce
- S příslušenstvím jsou multifunkční
Nevýhody
- Bez mísy je třeba držet v ruce
- Objemné a těžké v ruce
Rozdělení ručních šlehačů podle materiálu nádoby
- Hliník – Vyniká díky svojí nízké hmotnosti, avšak může vyžadovat speciální úpravy pro zlepšení pevnosti a odolnosti.
- Nerez – Zaujme svou odolností vůči korozi, což zajišťuje dlouhou životnost nádoby.
- Plast – Lehký a odolný materiál, který se snadno čistí, ale může být náchylný k opotřebení a poškrábání.
- Sklo – Je odolné vůči chemikáliím a neovlivňují chuť potravin, ale je zároveň těžší a méně odolné vůči nárazům než jiné materiály
Jaké vlastnosti od ručního šlehače očekáváte?
- Dětská pojistka – Zabraňuje před případným zapnutím ze strany dětí, takže jsou v bezpečí před zraněním.
- Na drcení – S příslušným nástavcem můžete drtit tvrdé potraviny.
- Na hnětení – Funkce hnětení se hodí na připravování těsta.
- Na mixování – S nástavcem na mixování můžete s ručním šlehačem mixovat.
- Stojan s mísou – Zajistí, že nebudete muset mísu držet rukama.















































