Encyklopedie Recenze Zmizelé koleje, zmizelá nádraží 3: Elektrické a lanové dráhy, zábavní železnice a další - Petr Lapáček (2022, pevná)

Zaniklé železniční trasy skýtají celou řadu zajímavostí, které prozrazují mnoho o době svého vzniku. Jak z místní železnice vznikaly tramvajové dráhy? Kam až vedly úzkorozchodné elektrické dráhy? Co stálo za fenoménem takzvaných pionýrských železnic? To vše se dozvíte v informacemi nabité publikaci, kterou doprovázejí unikátní historické fotografie. A stranou nezůstanou ani populární lanové…

maren.lubomir19. února 2024

Přehlednost

jirka-vlach2. února 2024

Mám všechny tři díly, vynikající

jkkongo21. ledna 2024

Jsem železniční fanda. Tak za mě super.

Registrovaný uživatel17. května 2023

Zajímavá publikace se spoustou informací

Registrovaný uživatel8. května 2023

V roce 2020 jsem o dovolené koupil 1. díl. Když se naskytla vhodná příležitost ke koupi dalších dílů (2 a 3) za velmi příjemnou cenu, neváhal jsem ani minutu a knihy jsem objednal. Text velmi podrobný, některá místa osobně znám a mohl jsem se vrátit do mladých let. Punc výjimečnosti knihy dodává množství historických fotografií.

Každý, kdo dlouhodobě sledudje dění na želznici by neměl váhat.

Registrovaný uživatel21. února 2023

Třetí díl navazuje kvalitou na díly předchozí. Významné zaniklé konvenční tratě byly popsány již dříve, třetí díl se zabývá spíše různými raritami, jako tratě jejichž provoz má blízko k tramvajovým, lanovým a různé dětské či pionýrské železnice

Neshledány

Registrovaný uživatel5. února 2023

mám předchozí dva díly, čímž jsem si doplnil edici.

Registrovaný uživatel15. ledna 2023

Spousta krasnych ilustraci

Spatny papir, zvlnena kniha

Krasna kniha, co nadsence zeleznice urcite potesi.

Registrovaný uživatel11. ledna 2023

Opravdu obsáhlá publikace, a zajímavá, plno pěkných fotek, popis historie

Registrovaný uživatel27. prosince 2022

Stejně jako předchozí díly velmi kvalitně udělaná kniha- velké množství zajímavých fotografií a map. Takže kdo se zajímá o historii místních drah ( pionýrské železnice, vlečky pro osobní dopravu, lanovky atd.) tak by mu tato kniha rozhodně neměla chybět v knihovně.