Recenze Zlodějka knih - Markus Zusak (2009, pevná s přebalem matná)

Recenze Zlodějka knih - Markus Zusak (2009, pevná s přebalem matná)

Světový bestseller pro mladé i dospělé čtenáře. Mladý australský autor sepsal silný, jímavý a neobyčejně čtivý příběh. Jeho vypravěčem učinil Smrt. Smrt je zdánlivě nezúčastněný divák, s dokonalým odstupem, s osobitou perspektivou; má všechny předpoklady pro to být svědkem a vypravěčem.

Registrovaný uživatel16. června 2021

napínavý, poučný děj k zamyšlení zajímavý styl psaní, občas doplněný obrázky kniha se dobře čte, vyprávění má spád

Po dlouhé době mě zaujala kniha trochu jiného stylu, byla mi doporučena známým a jsem moc ráda, že ji mám. Určitě doporučuji.

Registrovaný uživatel18. dubna 2021

Zajímavé téma - dojemný příběh malé dívky odehrávající se během 2.sv.války v Německu a neobvyklý způsob vyprávění - vypravěčem je sama smrt, která je všudypřítomná a nahlíží na osudy lidí svým pohledem.

Možná bude pro některé čtenáře náročná ,ale stojí za to ,si ji přečíst. Budete mít o čem přemýšlet.

Tuto knihu jsem si vybrala kvůli obsahu a také na základě recenzí čtenářů ,které mě nezklamaly. Vřele doporučuji!

Registrovaný uživatel7. února 2021

Složitý jazyk na čtení

Registrovaný uživatel6. února 2021

Úžasná, strhující kniha. Děj má spád a přesah. Přes pět set stran člověk doslova zhltne - a zklamán je jedině tím, že příběh končí.