Recenze Život je nádherný - Tereza Boučková

Recenze Život je nádherný - Tereza Boučková

Román Život je nádherný svým způsobem završuje volný a předem neplánovaný triptych jednoho příběhu: v Indiánském běhu se vše začíná, v Roku kohouta graduje a Život je nádherný ho uzavírá, končí. Tak jako se o předešlém díle mluvilo jako o autobiografickém, i zde bychom takovou stopu snadno vysledovali. Spisovatelka popisuje svůj každodenní život v době od Štědrého dne roku 2010 do 23.…

4 recenze

Registrovaný uživatel16. ledna 2022

čtivá, pravdivá, upřímná

je dobré znát prostředí, lidi a dobu

Terezka musí být supr ženská

Registrovaný uživatel13. srpna 2020

Výborná kniha, skvěle napsaná

Registrovaný uživatel4. března 2017

Kniha život je nádherný mne velice zaujala. Obstarám si ještě Rok kohouta a některé publikace. Velice se mi líbí vyprávěčský styl autorky i vlastní námět knihy. Mám pouze jednu výhradu. Věkově jsem vrstevník expresidenta V.Havla (V.). Jsem jeho spolužák. V roce 1955- 57 jsme oba chodili na ČVUT Fakultu ekonomicko inženýrskou (Albertov). Já obor stavební, (V.) obor chemie. Jeho začínající bohémský život mu nedovolil ukončit studium. Já jsem promoval v roce 1960. Takže není pravdou, že nemohl studovat. Byť jako chemik, neměl o toto studium zájem a tam kam chtěl se asi nedostal, v té době, nedostal . Jeho bratrovi Ivanovi bylo studium povoleno a on ho úspěšně dokončil. Jinak se stávám čtenářem Vámi napsaných knížek. Ing. Miloslav Bartoš