Recenze Ženy z bloku 10: Lékařské pokusy v Osvětimi - Hans-Joachim Lang (2018, pevná)

V mužské části osvětimského koncentračního lágru nechalo vedení SS na jaře 1943 oddělit dvoupodlažní budovu kasáren, blok 10, od ostatního táborového území. Prováděly se tam lékařské pokusy na zhruba 800 židovských ženách. Dva doktoři na nich zkoušeli metody sterilizace, jíní je podrobovali dalším experimentům. Autor líčí, co se s těmi ženami dělo, jak zvládaly úkoly všedního dne a s jakými…

Registrovaný uživatel19. května 2021

Mám rád knihy psané blízce dokumentům. A tato kniha se tomu dost blíží. Navíc je vázaná a já vázané knihy považuji za kvalitní, na rozdíl od brožovaných. Kombinace vázané knihy a dobrého obsahu dává vzniku vlmi kvalitní knihy.

Pokud by i papír knihy byl kvalitnější, šlo by o vynikající výtisk.

Doporučil bych ji i ostatním a to hlavně po obsahové stránce, aby nikdy nezapomněli, co se dělo .....

Registrovaný uživatel15. dubna 2021

Smutná doba, krásné zpracováno , autor mne přiblížil do děje jako bych tam byla. Velmi čtivé. Myslím, že by si to měl přečíst každý, komu přijde že žije ve špatně době. Doporučuji dalším čtenářům

Registrovaný uživatel13. ledna 2021

Zase jeden neskutečný příběh těžce zkoušených a trpících lidí a hnusných praktik nacistů.Takové zvěrstva se nesmí opakovat.

Doporučuji si knihu přečíst aby si každý uvědomil jak se teď máme dobře,že jsme nic takového nezažili.