Recenze Žena v polární noci: Rok na Špicberkách - Christiane Ritter (2020, brožovaná)

„Všeho nech a přijeď za mnou!“ Právě tohle napsal své ženě její manžel, který se v té době živil jako lovec kožešin na Západním Špicberku. A Christiane, sedmatřicetiletá vzdělaná umělkyně ze zámožné rodiny, skutečně opustila klidný život u rodičů i dospívající dceru a vydala se na nehostinný Sever. Příběh vznikl ve třicátých letech dvacátého století. Autorka své zážitky popisuje s neobyčejným…

Registrovaný uživatel9. října 2021

Knihu jsem přečetla velmi rychle, moc se mi líbila. Není to žádný strhující děj, ale přesto vás kniha zaujme a nepustí. Ještě nějakou dobu po přečtení jsem v duchu byla na Špicberkách......

Registrovaný uživatel11. března 2021

Dobře a čtivě napsaná kniha. velice se mně líbí !

Chybí někde v knize alespoň několik stručných údajů o autorce ! Narodila se a žila alespoň část života skutečně v ČR ?

Dobrá čtivá kniha ! !

Registrovaný uživatel26. února 2021

Velmi zajímavé čtení, dověděla jsem se o této části světa, co jsem nevěděla, obdivovala jsem paní Christine, že rok vydržela v tak nehostinných a krutých meteorologických podmínkách. Velmi mě dojal její komentář, zda si Evropané umí představit co způsobí, když v kleci odvezou do velkoměsta ledního medvěda, který se narodil ,aby procházel nekonečné ledové pláně a čelil sněhovým bouřím. Neuznávám už dávno ZOO, protože zvířata mají být svobodná a žít tam, kde se narodila a kam patří.

skvělé čtení, doporučuji

Registrovaný uživatel19. prosince 2020

nezvyklé téma, zajímavé popisy krajiny a pocitů samoty

mohlo by být stručnější

dobré pro zimní dlouhé večery