Recenze Zaklínač II: Meč osudu - Andrzej Sapkowski (2011, brožovaná)

Hlavním hrdinou tvorby Andrzeje Sapkowského je zaklínač Geralt z Rivie. Jako nájemný hubitel upírů, vlkodlaků a všemožných nebezpečných netvorů pochopitelně ovládá bojové a magické techniky nezbytné pro jeho zaměstnání. Nicméně není pouze chladnokrevným profesionálem a už vůbec ne jedním ze superhrdinů, jimiž se žánr fantasy jen hemží. Postupně vychází najevo, že neměl možnost si svůj osud…

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 12 recenzí pomocí Seznam AI

Kniha Zaklínač II: Meč osudu je vysoce oceňována pro svůj poutavý příběh, komplexní svět a drsný humor. Čtenáři si chválí, že kniha vtáhne do děje a je vhodná pro fanoušky fantasy s magií a nadpřirozenem. Přestože někteří zmiňují náročnost orientace v povídkové struktuře, kniha je celkově hodnocena jako výborná volba pro dospělé čtenáře.

• Dobře se čte a vtáhne do děje
  • Výborné dark fantasy s komplexním světem
  • Skvělý příběh a dobrodružné motivy
  • Drsný humor a přesné dávkování
  • Vhodné pro fanoušky fantasy s magií a nadpřirozenem
  • Někteří čtenáři považují za náročné orientovat se v povídkové struktuře

libuse.koutnikova17. ledna 2024

zakoupeno jako dárek, veliká spokojenost obdarovaného

Registrovaný uživatel30. ledna 2022

Viděla jsem seriál, hrála hry, tak jsem chtěla přečíst i knihy. Líbí se mi v knížce prostředí a nadpřirozeno. Knihu čtu každý večer před spaním.

Registrovaný uživatel21. ledna 2022

Přečetl jsem celou sadu již dvakrát. Už mě nebaví půjčovat si v knihovně, tak dokupuji postupně. Pro fanoušky fantasy světa, drsnějšího humoru, trochy té magie a občasné lechtivé erotiky skvělá volba.

Mohlo by být pokračování :):):)

Registrovaný uživatel2. června 2021

Původně jsem chtěla jen zjistit, jak moc seriál vychází z knih. Povídky, následovně i sága a jako třešnička i Bouřková sezóna - to vše mě naprosto uchvátilo. Je to dílo, které ke v mnoha ohledech komplexní. A přesto to tam sedí-nemám pocit, že je tam něco dopisováno, aby se autor zavděčil ještě nějaké skupině čtenářů. Samozřejmě musíte mít rádi svět lidí, elfů, trpaslíků, mágů, čarodějnic a zaklínačů plus vše co zaklínači zabíjejí. Humor v dávkách přesných a drsných. Ono vůbec drsné to je víc než dost- nic pro děti. Vzhledem k politice je to literatura veskrz pro dospělé s rozhledem. Doporučuji si alespoň jednu knihu pustit do uší! Načteno výborně a překlad trpaslíků z úst výborného herce vás dostane.

Registrovaný uživatel14. května 2021

Perfektní knížka, stejně jako první má skvělý příběh. Všem doporučuji.

Registrovaný uživatel27. dubna 2021

je to dobry lulw

Registrovaný uživatel20. dubna 2021

Je to nejlepší dark fantasy jaké jsem zatím četla. Celá série je velmi povedená. Tím že první díly jsou povídkové tak je trochu náročnější se v tom zorientovat. Zaklínač si rozhodně zaslouží vaši pozornost pokud jste milovníci dark fantasy.

Registrovaný uživatel18. března 2021

Velmi čtivé Dobrodružné Čtení vtáhne do děje

Registrovaný uživatel28. února 2021

Výborná fantasy

Moc dílů :))

Registrovaný uživatel7. února 2021

Super lepší jak seriál

Registrovaný uživatel17. ledna 2021

Kniha je pro syna a je nadšený. Dobře se mu čte a zaujala ho hned od začátku.

Registrovaný uživatel25. srpna 2019

Všechny

Pokud si chcete přečíst zaklínače, tyto vydání jsou naprosto super.