Po třech týdnech poměrně intenzivního testování a následném psaní této recenze jsem si uvědomil, že najít na téhle novince nějaké zápory je celkem oříšek. Po stránce designu nemám příliš co vytknout, ocenil bych snad jen dostupnost bílé varianty. Na druhou stranu, případné šrámy po kolizích budou na tmavém povrchu podstatně méně vidět, i když díky pokročilému systému a laserové navigaci k nim bude docházet minimálně. Opravdu jsem ještě netestoval robota, který by se dokázal v místnostech vyhýbat předmětům a překážkám s takovým citem, jako právě tento od Xiaomi. Pochválit musím i za precizní vysávání, po kterém na zemi nezůstaly nečistoty. Ostatně takhle velký sací výkon byste u konkurence hledali marně, a to nejen u tohoto vlajkového modelu, ale i u nižších zástupců z řady Mi Robot Vacuum-Mop 2. Mop beru spíše jako doplňkovou funkci pro odstranění základních nečistot. Méně zkušeným uživatelům může působit problémy chybějící lokalizace v mobilní aplikaci, naopak ti zkušenější budou muset oželet pokročilejší hlasové ovládání. A pak je tu dokovací stanice s automatickým vyprazdňováním, jejíž cena atakuje hranici šesti tisíc korun. A to je na můj vkus opravdu hodně. I přes tyhle drobné nedostatky se Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra nebojím označit za nejlepší robotický vysavač na trhu se skvělým poměrem ceny a výkonu.
Více na SMARTmania.czšpičková orientace v prostoru
velmi vysoký sací výkon
perfektně vysaje, nezklame ani při vytírání
přehledná mobilní aplikace
podpora Alexy a Asistenta Google
poměr ceny a výkonu
mobilní aplikace je v angličtině
stanici pro automatické vyprazdňování nutno dokoupit zvlášť
vyšší cena vyprazdňovací stanice
pouze základní hlasové ovládání