maximální spokojenos už 3 roky.
Letos nejsem schopna nikde sehnat náhradní filr.
Tak že momentálně nepoužitelná.

Xiaomi Mi Air Purifier Pro je čistička vzduchu s dobrým výkonem, tichým provozem a elegantním designem. Vyniká jednoduchým ovládáním a propojením s aplikací Mi Home, která umožňuje automatizaci. Někteří uživatelé však postrádají ionizátor nebo UV lampu a zmiňují problémy s připojením k WiFi a sháněním náhradních filtrů.
maximální spokojenos už 3 roky.
Letos nejsem schopna nikde sehnat náhradní filr.
Tak že momentálně nepoužitelná.
Zakoupeno do větší místnosti, s krbovými kamny, kde je občas problém se zakouřením. Mašinka to vytáhne během chvilky - super.
Filtr zatím drží nad očekávání.
Jednoduchá ovladatelnost.
Jednoduchá manipulace při výměně filtru.
Krátká přívodní šňůra.
Chybí český návod- naštěstí lze stáhnout.
Zařízení používám teprve týden ale svůj účel plní tak jak má. Trochu je problém s nastavením aplikace ale vše se nakonec zdařilo. Aplikaci jsem pohodlně stáhnul z GooglePlay a nainstaloval. Po spiuštění aplikace jsem přidal nové zařízení ale vznikl problém s připojením Zkusil jsem tři věci a už nevím která zabrala že se čistička připojila na WiFi. Na fórech jsem se dočetl že výrobce některá svá zařízení nastavuje tak že jdou ovládat pouze v Číně nebo mimo Čínu, to znamená že musíte aplikaci povolit zjišťování polohy mobilu, také jsem vyzkoušel reset nastavení WiFi na zařízení dle stáhnutého návodu a znovuzpuštění aplikace. Nakonec se vše zdařilo. Zařízení používá tři úrovně nastavení, první je automatická, druhá je noční režim a třetí je dle manuálního nastavení ale tady se dá jen nastavit velikost místnosti, jestli má zařízení vydávat nějaký zvuk třeba při změně režimu, jestli má display svítit a podobně.
Jinak zařízení ukazuje tepolotu a vlhkost v místnosti a také úroveň PM což jsou částečky menší než prach. Asi to funguje protože když se připálila topinka :-) (obývák máme propojený s kuchyní) tak ukazatel PM vylétl na hodnotu 600 a čistička začala neskutečně hučet dokud vzduch nevyčistila. Běžné hodnoty PM v místnosti máme cca okolo 4 PM, tak že celkem čisto :-)
Design
Velmi tichý provoz
Automatický provoz, časování
Automatizace přes aplikaci Mi Home
Cena
Mohla být vestavěná UV lampa nebo ionizátor
V poměru funkčnost/cena asi nemá konkurenci. Vertikální směr proudění skvěle promíchá a vyčistí vzduch v místnosti. Propojení přes aplikaci Mi Home umožňuje mnoho kombinací - např. s pohybovým čidlem, sensorem teploty apod. I bez aplikace plně automatický provoz. Čistička sama detekuje kvalitu vzduchu (množství mikročástic) a automaticky si podle toho řídí rychlost ventilátoru. Lze to jednoduše ověřit po otevření okna. Možnost nastavení nočního režimu, i když při nízkých otáčkách - při dobré kvalitě vzduchu, je čistička naprosto tichá. Celkově spokojenost s kvalitou výrobku i s prodejcem (AB-Com).
vzhled, nízká hlučnost, cena
filtr
- design a kvalita zpracování
- jednoduché ovládání
- WIFI
- na max výkon hlučnější
- velikost, horší na přenášení
- kratší přívodní kabel
Jedná se o velice povedený a designový přístroj, super appka v mobilu, přehledný displej ukazující teplotu i vlhkost.
Mohu jen doporučit, to co jsem od toho očekával splňuje na 100%.
Krásný vzhled
Ovládání i mimo domov
Rychlé vyčištění vzduchu
Tichý noční chod
Cena
Výrobce by mohl pouvažovat o přidání ionizátoru, pak by byl výrobek perfektní.