Doposud byl můj nejlepší a nejdražší telefon Huawei P3O PRO s Androidem 10, kupovaný hlavně kvůli foťáku a IP68, Doba ale pokročila, bylo nutné pořídít nový mobil, samozřejmě na focení a s minimálně IP68. Trochu jsem váhal kupovat stroj za 35t, uvažoval jsem o levnějších modelech, ale nakonec stálo za to pořídít zelenou Xiaomi 17 Ultra 16/512GB. Vzhled mobilu v zeleném provedení Starlight Green je naprosto luxusní, neotřelá barva, preferuji průhledná pouzdra, Hyper OS rychlý jako blesk, žádné trhání či záseky systému ani náznakem, luxusně čítelný velký displej, rovný, žádné zaoblení, na které je trochu problém lepit skla, foťáky a fotky z nich naprosto precizní, to se nedá v předchozím strojem vůbec srovnat, jak za dne, tak večer, obrovská škála možností a fotorežimů, výborná stabilizace, skvělá světelnost objektivů, pro mne fotky 10 z 10. Baterie 6000mA je nadstandartní a dá v pohodě celý den a ještě třetina zbyde. Ano škoda, že za tu cenu není v baleni i 90W adaptér, ale já stejně tyhle turbo režimy nemám moc rád, nabíjím ve stojánku přez noc. Přibalené ochranné pouzdro, jako díky v balení za něj, bohužel neni TPU měkčený plast s vyztuženými rohy, ale tvrdý tenký plast, který zřejmě mobil při pádu moc neochrání, zkoušet to ale nebudu :-). Fólie na displeji z výroby je malý bonus do začátku, než se nalepí tvrzené sklo. Jsem zvědavý na to, jak se bude fotit s dodatečným photo gripem. Za mne je Xiaomi 17 Ultra výborná volba, doufám, že dlouho vydrží, jako starší modely Xiaomi co ještě máme v rodině.
Nenašel jsem zatím žádnou chybu a doufám, že ani nenajdu :-)