Mobilní telefon Recenze Xiaomi 13 Pro

Recenze Xiaomi 13 Pro

Model Xiaomi 13 Pro je vybaven vlajkovým mobilním čipsetem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, který přináší ještě větší zlepšení GPU výkonu o 42 % a 49 % energetické účinnosti oproti předchozí generaci. S přehledem si poradí s nejnovějšími hrami, streamováním, surfováním na internetu a náročným multitaskingem. Nabízí mimo jiné podporu WiFi 7 se systémem Qualcomm FastConnect 7800, je tak schopno…

Mobilenet
Odborná recenze
Mobilenet

Regulérní vlajková loď Xiaomi 13 Pro přináší hned několik vylepšení oproti „základnímu“ Xiaomi 13, mezi nimiž najdeme hlavní snímač typu 1", ale také výkonnější nabíjení. Obhájí tato a další vylepšení vyšší pořizovací cenu?

Více na Mobilenet

až 120Hz obnovovací frekvence, špičkový jas

kvalitní LTPO OLED panel

bohatý obsah balení

odolnost dle IP68

prémiové zpracování (keramická záda)

u selfie pouze Full HD video

potěšila by ultrazvuková čtečka otisků prstů

keramická záda v tmavém provedení se snadno umastí

SMARTmania.cz
Hodnocení: 90 %Odborná recenze
SMARTmania.cz

Xiaomi 13 Pro by se dal rozdělit na dva smartphony. Ten první je perfektní výkonné zařízení napěchované moderními technologiemi, které si může odškrtat prakticky všechno, co se ve vašich požadavcích může objevit. Top procesor, rychlé nabíjení, jemný displej s vysokou obnovovací frekvencí, výborné chlazení, co vám to napovídá? Jasně, Xiaomi 13 Pro skvěle poslouží jako herní mobil. Druhá osobnost tohoto telefonu naopak představuje konglomerát všeho, co vyplývá ze ztráty konzistence, vkusu, zkušeností a de facto jakékoli oblasti vývoje, která vyžaduje uměřenost a cit. Fakt, že telefon něco umí, ještě neříká, že to umí dobře.

Více na SMARTmania.cz

vyšší cena

Hura mobil
Hodnocení: 100 %Odborná recenze
Hura mobil

Také jste byli minulý rok překvapení, když Huawei s Leicou ukončili spolupráci, ta se nakonec přestěhovala k Xiaomi, které v létě představilo svůj model Xiaomi 12S Ultra, který se k nám ovšem nedostal? Já ano. Obecně čínské značky představují hodně zajímavých telefonů, ale pouze s malým háčkem. Spousta z nich se v Evropě neobjeví vůbec, nebo až ve chvíli, kdy už se pomalu chystá jejich nástupce.

Více na Hura mobil
daliborklimes30. listopadu 2023

Kvalitní fotoaparát, výborný displej, perfektní zpracování, vysoký výkon., výborná výdrž baterie.

Cena, vyšší hmotnost.

Artina 201812. října 2023

Můžu jen doporučit. Rychlost, kvalita fotek a video je naprosto úžasný. 10/10

Registrovaný uživatel7. září 2023

Dlouhá výdrž, super rychlé nabíjení, svižný příjemný tel. s perfektním fotakem

Mohl by být o pár gramů lehčí

Registrovaný uživatel29. srpna 2023

Foto výbava, rychlost, zpracování

Zahnutý displej, trhání- kousnutí se stranky poměrně časté

Koupil bych znova

Registrovaný uživatel7. srpna 2023

Jako náhrada za Mi 10 je fajn.

Registrovaný uživatel6. srpna 2023

Paměť, procesor, displej

Za tu cenu nedotažený software.

Po 3 letech naprosté spokojenosti s Huawei P30 Pro, jsem doufal že jsem našel jeho nástupce...ale mýlil jsem se. Není to špatný mobil, ale rozhodně ne za tu cenu.

Registrovaný uživatel30. července 2023

Foť

Registrovaný uživatel18. července 2023

Celkem solidní zpracování a voděodolnost v laboratorních podmínkách Lehce nadprůměrný foťák s přídomkem Leica, který mě baví a působí mi radost Rychlé nabíjení, pokud je to pro vás důležité Nabíječka a pouzdro v balení, nalepená fólie na displeji Na své rozměry nadprůměrná ergonomie

Na svou výbavu, zpracování a podporu vysoká cena Větší rozměry a hmotnost Chyby ve vykreslování na kraji zahnutého displeje (stránka se nemusí zobrazit celá) Slabší výdrž baterie Průměrný displej Průměrná reprodukce zvuku Celkem malá nabídka příslušenství Nemá 3D TOF Jen optická čtečka otisku prstu Relativně krátká SW podpora, která není z nejrychlejších, ale alespoň je U nás jen ve 2 barvách a pouze jedné paměťové variantě 12/256GB

Hodnotím v cenové kategorii kolem 30.000Kč dle subjektivních dojmů z užívání. Telefon rozhodně neurazí kvalitou ani výbavou, ale ani ničím moc vyloženě nenadchne. Foťák měsíce baví, ale nemohu se zbavit dojmu, že Mi 11 Ultra fotil trochu lépe. Kratší SW podpora, MIUI jsem vyloženě nepřišel na chuť, přijde mi neintuitivní, zbytečně komplikované s nedostagečnými možnostmi individuálních přizpůsobení a nastavení. Často mi přijde, že lidé kteří toto navrhovali, sami používají něco diametrálně odlišného a proto. Působí na mne dojmem solidního přístroje pro studenta střední školy, pro kterého může splňovat většinu požadavků. Pokud však preferujete široké možnosti individuálních nastavení, používáte telefon jako pracovní nástroj a preferujete jednoduchou funkčnost, efektivitu na vysoké úrovni a maximální, nemusí to být pro vás ta nejideálnější volba.

Registrovaný uživatel17. července 2023

Prostě vlajková loď. :-) Krásně svižný, fotky paráda... Maximální spokojenost.

Registrovaný uživatel12. července 2023

Fotoaparát, rychlost, úložiště,

Nevím, nenašel jsem

Registrovaný uživatel9. června 2023

Xiaomi 13 Pro je luxusní a rychlý mobil s perfektním displejem, velmi dobrou výdrží baterie a super rychlým 120W nabíjením, kvalitním foťákem s logem Leica, dual SIM a je vybavený všemi nejnovějšími technologickými standardy (5G, Wi-Fi 7, BT 5.3). Pro mě byly hlavními důvody pro koupi výdrž baterie, kvalita foťáku, Dual SIM.kvůli práci, výrazně prodloužená doba podpory softwarového vybavení včetně bezpečnostních záplat a dosavadní dobrá zkušenost s Xioami mobilem Mi MIX 2S. S akční slevou a výkupním bonusem za starý mobil lze teď Xiaomi 13 Pro koupit za <24.000,- Kč.

Kvůli vystupujícímu fotoaparátu jsem si musel pořídit kromě ochrany displeje i ochranné sklo pro fotoaparát a dobré pouzdro, které ho o kousek přesahuje a brání přímému kontaktu s plochou, na které je mobil položený. Některé aplikace se složitěji nastavují kvůli Xiaomi MIUI nadstavbě nad Androidem. To je ale obecná komplikace u Xiaomi mobilů, na kterou jsem si už zvyknul.

Mám ho krátce, ale jsem s ním maximálně spokojený a myslím si, že to byla dobrá volba. Za hodně peněz ještě o mnoho víc muziky. Baterie vydržíí při stejném používání déle, než u starého mobilu, a fotky z něho jsou opravdu parádní.

Registrovaný uživatel18. května 2023

Mám ho teprve 2 dny.. Udělal jsem velký upgrade z Redmi Note 10 pro... Nemám slov.. Výkon, fotoaparáty, displej, nabíjení, výdrž, design a materiály naprosto perfektní...

Registrovaný uživatel28. dubna 2023

Jeden z nejlepších hlavních fotoaparátů v mobilu k dnešnímu dni Skvělé noční fotky vysoký výkon, jedno z nejlepších chlazení

pro někoho MIUI vyšší cena

Jde o skvělý mobilní telefon, který naplno využívá výhody Snapdragon 8 gen2, je to jeden z nejlepších fototelefonů na trhu (minimálně co se týká hlavního snímače a makra). Cena teď spadla o cca 4000Kč, takže už začíná být dostupný.