Pračka Whirlpool FreshCare+ 6 kg mne mile překvapila svým výkonem a kvalitou praní.kladně hodnotím jistě jednoduchou obsluhu, kvalitně popsaný návod a snadnou údržbu.
žádný zápor jsem nenašla
Nákup jistě doporučuji.

žádný zápor jsem nenašla
Nákup jistě doporučuji.
Baví mě její čistý design - nemá velké množství tlačítek, ani páčku na dvířkách, je velmi kompaktní a díky tomu je i např. stírání prachu jednodušší. Jednoduché ovládání pomocí kolečka a možnost nastavit si u konkrétního programu jinou teplotu či intenzitu odstřeďování je rozhodně fajn pro prací začátečníky, co se právě osamostatnili, ale i pro lidi, kteří nemají tolik času, ale přesto si chtějí zvolit nastavení podle sebe. Z časových důvodů jsme ocenili i rychlost základního programu - za hodinu bylo vypráno a prádlo krásně vonělo. Jelikož máme koupelnu vedle obývacího pokoje, je pro nás důležitá nízká hlučnost pračky, a to Whirlpool FreshCare splnila beze zbytku (pračka se při odstřeďování ani neposouvá po podlaze).
Nějakou dobu jsem si musela zvykat na bezúchytové otevírání dvířek, ale o to je pračka hezčí vizuálně a možná i méně náchylná na pokažení zámku. Co se mi určitě nelíbilo byl zvuk při zapínání/ukončení programu - je sice šikovné, že vím, kdy pračka doprala, ale za to rušivé pípání mi to nestojí a raději se přijdu do koupelny podívat. Další chybkou je nedostatečný odtok za gumovým těsněním - pračka tam sice má odvodní otvory, za což dávám palec nahoru, ale voda tam přesto zůstávala ještě dlouho po vyprání. Kromě toho jsme měli drobný zádrhel u černého prádla - s použitím stejného prášku jako u staré pračky se nám v této za použití vhodného programu nepodařilo prádlo napoprvé vyprat bez bílých šmouh.
Pračka Whirlpool FreshCare se ukázala jako skvělý pomocník pro dvoučlennou rodinu. Objem pracího bubnu jsme zvolili jednak proto, že jsme dva, a menší dávky prádla prané častěji nám vyhovují. Kromě toho máme prostor na pračku v koupelně menší, takže tato velikost byla ideální. Samotnou kvalitu praní hodnotím velmi kladně, a byť má pračka ještě pár detailů k vychytání, jsme s ní velice spokojeni.
Pračku jsem volila zejména podle značky, rozměrů, varianty vstupu (tj. s předním plněním) a také ceny. U této pračky oceňuji navíc tichý chod, funkci FreshCare+, celou řadu programů (z nichž většinu opravdu využívám). Bonusem je i příjemný vzhled, možnost zamknout tlačítka a po různých zkušenostech i příjemný tón signalizací. Prádlo po vyprání opravdu voní a je dobře vyždímané. Peru cca 2x týdně, často i ve více várkách.
Doporučuji do malých domácností co do počtů členů i velikosti bytu. Pračka se odmění tichým chodem, ale i funkcí FreshCare+, díky níž už člověk nemusí nervózně myslet na to, že okamžitě po příchodu z práce musí vyndat prádlo, aby nebylo "cítit".
12 užitečných, snadno volitelných pracích programů
úspora vody, času, energie
cenově dostupná
rozměrově vhodná i do malých prostor, přičemž rozměry nemají vliv na kapacitu
vychytávky typu odložený start, provzdušňování
účinné praní již při 15 stupních
vysoká hlučnost hlavně při ždímání
Touto pračkou jsem nahradila svou stávající, která mi spolehlivě sloužila více jak 15 let. Oproti té původní nabízí tato nová řadu programů pro všechny typy prádla, z nichž některé nahradí i chemické čištění. Nastavení programů je jednoduché, intuitivní. Přidanou hodnotou je odložené zapnutí, 6.smysl , a tedy i úspora vody, času, energií, i funkce provzdušnění prádla. Praní lze přerušit a případně z bubnu něco odebrat či tam přidat. Možnost volby teplot i otáček. Energeticky je pračka velice úsporná, má A+++. Hodí se do malých koupelen, protože má fakt minimální hloubku, přičemž velikost bubnu je dostatečná i pro velké deky či pokrývky.
Kladně hodnotím i hlášení pračky, že je prádlo vyprané, je dobře slyšitelné. Záporem je naopak vysoká hlučnost hlavně při ždímání, někdy pračka doslova naříká. Za mne s touto pračkou velká spokojenost, jen si říkám, zda mi dokáže tak dlouho sloužit bez potíží a oprav jako ta předchozí.
jednoduché ovládání
energetická třída A+++
dobrá cena
kvalitní praní a ždímání
funkce 6. smyslu
funkce FreshCare+
dětská pojistka
kratší hadice
Pračka patří k objemově menším typům, protože její kapacita je 6 kg, a je plněna zepředu. Je plně dostačující jak pro rodinu o pěti lidech, tak i pro jednotlivce, protože se dokáže sama nastavit díky funkci 6. smyslu (to mj. znamená, že při menší náplni trvá praní kratší dobu a také spotřebuje méně vody). Pračka je energetické třídy A+++ a nabízí 12 základních programů (např. vlna, jemné prádlo, eko bavlna, praní přikrývek, sportovní oblečení, zrychlené praní) takže si opravdu můžete vybrat. Výborná je funkce FreshCare+, díky které se nemusíte starat o to, kdy pračka dopere, protože i po více hodinách po vyprání je v ní prádlo svěží a voňavé. Fajn je také funkce odloženého startu. Na nižší stupně je možné prát i barevné s bílým a nic se nestane. To sice v návodu není, ale pánská část naší rodiny to s úspěchem vyzkoušela. :) Na displeji se kromě programů, délky praní apod. ukazuje také zanesení filtru, potřeba přivolání servisu apod.
Je skvělá, dobře pere, ždímá do sucha
Tichá
Moderní vzhled a intuitivní display
Dobře zvolené programy praní
Možnost manuálně nastavovat čas, zkrácení programu..
Využití funkce FreshCare+ (v případě, že nevyndám prádlo hned, jak je dopráno, tak ho pračka udržuje v dobrém stavu, nezatuchává)
Spokojenost
Dobrá volba, pračka se mi líbí a jsem s ní spokojená
- energetická třída A+++
- rozměry pračky
- dobrá cena
- hlučnější při praní na vyšší otáčky
- časově delší programy
Pračku hodnotím po necelých dvou měsících užívání. Tato pračka je vhodná pro páry i rodinu, kapacita je 6kg. Je možné spustit pračku s menší náplní díky funkci 6. smyslu. Jedná se o úspornou pračku třídy A+++. Whirlpool FreshCare+ FWSF61253W EU nabízí 12 programů, z nichž mohu jmenovat například bílé prádlo, bavlna, prošívané přikrývky či džíny. Některé programy jsou časově delší, např. praní na program bavlna 40-60st, možnost až 1200 otáček trvá cca 240 minut. Tyto informace jsou napsané již v přiloženém českém návodu. Pračka je hlučnější při praní na vyšší otáčky. Má doplňkovou funkci FreshCare, která prádlo provzdušní.