spolehlivé

spolehlivé
Vysoká výhřevnost, nepřetržity provoz, spotřeba paliva nižší, než ve starych Wamslerkách, velká dvířka.
Reklamace šamotové desky bez problémů.
Oproti předešlým Wamsler Servant, má nižší plochu pro vkládaní dřeva. Po 8 zatopení, upadla polovina šamotové. horní desky pod varnou plochou, při provozu a vzapětí spadla na rošt druhá polovina. Zřejmě vadný kus, reklamace bez problémů.
Široky prostor na hoření,ale při čištění otačivého roštu, jen minimalní čast popela propadne do uhláku, a ca.90% musí se vyčistit zvlášt .
Doporučuji, jen škoda, že už je nevyrábí Germáni a prodali je Madarum, jsem zvědavá ,zda vydrží 14let, jako starší typ.. Servant, a bude stejná kvalita.
Topí dobře
Po půl roce popraskal a začal se drolit šamot
Vypadaji slusne, zatim nezkouseno, jsem zvedav jak dlouho dydrzi samot
Mám už druhé, po 15ti letech.
Tenčí šamotové díly.
Relativní spokojenost
Super šamot, výhřevnost
Zatím jsem kamna nestihl vyzkoušet,ale kvalita,materiál a celkové provedení se mi líbí
Velký přikládací otvor při relativně malých rozměrech kamen, celkem dobrá výhřevnost, možnost dát nahoru třeba hrnec.
Regulace vzduchu v horních dvířkách jde posunovat velice ztěžka (zkroucení vlivem tepla), kamna nemají zadní klapku (nutnost přidání speciálního mezikusu na roury), pod horními dvířky je vyvrtaná řada otvorů vedoucích přímo do topeniště, takže tamtudy vystřelují jiskry ven (nutnost hlídat, co máte umístěno před kamny), každé přikládání foukne do místnosti kouř a popel (i při velmi pomalém otevření dvířek).
Zatím jsou u nás v testovacím provozu, takže uvidíme, jestli je ponecháme nebo vyměníme za nějaký jiný typ.
nejlepší kamna na trhu s vysokou účínností a výkonem a cenově dostupná pro každého. po plném zasypání uhlím a zapálením shora hoří kamna 48 hodin až do vyhasnutí poté vyberu popel znovu zasypu uhlím a zapálím s komína při tomto způsobu topení vychází minimální sotva viditelný kouř takže tento způsob topení je ekologický,.obdobným způsobem topím dřevem.popel z uhlí sypu do popelnice, popelem ze dřeva hnojím ovocné stromy a keře a záhony se zeleninou jelikož obsahuje vysoké procento Ca,K,P a stopových prvků.Kamna používám celou topnou sezonu už 7 let
maximální spokojenost a dlouhá životnost pokud správně nastavíte primární.sekundární a terciální přívod vzduchu tak aby se ohen nedusil nebo v kamnech nehučelo.kamna splnují normu EKODESIGNE 2022 A+.Kamna doporučuji všem
Nízká spotřeba paliva, slušná výhřevnost i když to trvá delší dobu.
Každé přikládání foukne do místnosti kouř a musí se větrat. Ještě jsme nepřišli na systém
Dost dobrý kup
Výborná výhřevnost, možno použít dřevo, brigety, uhli
Smutná barva
výkon,velká přikládací dvířka, od 20.1.dvakrát vyhasly
Dobře topí vlezou velké polena