Recenze Vyhnání Gerty Schnirch - Kateřina Tučková (2010, brožovaná)

Recenze Vyhnání Gerty Schnirch - Kateřina Tučková (2010, brožovaná)

Gerta Schnirch, matka několikaměsíční dcerky, je jen s osobními věcmi „odsunuta“ společně s ostatními brněnskými Němci směrem na Vídeň. Vyčerpávající pochod skončí v Pohořelicích, kde mnoho vyhnanců podlehne epidemii tyfu a úplavice. Gerta a některé další německé ženy se zachrání při nucených pracích na jižní Moravě, kde setrvají i po ukončení transportů. Po znovuzískání československého…

Si4. srpna 2025

Úžasná knížka, stejně jako ostatní dvě od paní Tučkové, které znám.

Nejsou, kromě toho, že na mne padá deprese z toho, jací mohou být lidé. Ale naštěstí ne všichni.

Registrovaný uživatel5. srpna 2022

Urcite dulezita a poucna kniha. Clovek si zase rozsiri obzory a pochopi dalsi historicke souvislosti i tyto, jak nyni Brno vypada.

Pro me po literarni strance trochu roztristena a nevyrovnana, trochu chvilemi skolometska. Nektere pasaze az trochu moc hutne, ze popisy situaci zahltily tak, ze mi nezbyval prostor pro fantazii a vizualizaci scen. Obcas zbytecne prvoplanove rozsahle popsane brutalni sceny. Mene je nekdy vice, casto jen naznaky scen a atmosfery jsou pusobivejsi.

Registrovaný uživatel17. února 2022

Velmi dobře napsaná knížka.

Na moji povahu ale depresivní.

Knihu o takovéhle době bych si už nekoupila.

Registrovaný uživatel19. července 2021

Ráda čtu knížky s tématikou druhé světové války,ale tahle byla asi první z jiného pohledu.Knizku jsem přečetla během pár dní a. Emohla se odtrhnout.Vsem moc doporučuji

Registrovaný uživatel7. září 2020

Knihu jsem kupovala jako dárek, ale na základě toho, že jsem ji sama četla a je prostě skvělá.

Registrovaný uživatel28. srpna 2020

Vše v pořádku - dle očekávání.