Recenze Vinnetou: Rudý gentleman - Karl May (2023, pevná)

Recenze Vinnetou: Rudý gentleman - Karl May (2023, pevná)

Na počátku druhého dílu trilogie se opět setkávají Vinnetou a Old Shatterhand, každý z nich má svůj důležitý úkol. Vinnetou diplomatický, jeho přítel je zase v patách padoucha. Nebyli by to však pokrevní bratři, kdyby si vzájemně nepomohli. Navíc k nim přibývají nezapomenutelné postavy odvážných dobrodruhů – Old Death a Old Firehand.

Pepin21. února 2024

Nádhera,retro reedice, takhle má vypadat kniha- vazba,ilustrace!

Lada.Dedek17. února 2024

Nebál bych se tvrdit, že toto (v tomto vydání třísvazkové) dílo, a od stejného autora cyklus Ve stínu pádišáha, jsou povinné součásti knihovny v domácnosti, kde se vyskytují kluci mezi cca osmi lety a smrtí. Pochopitelně ilustrované Zdeňkem Burianem nebo Gustavem Krumem. Toto třídílné vydání je bohatě ilustrované panem Burianem. Jen mi připadá, pátrajíce v paměti, že některé z ilustrací byly v dřívějších vydáních Mayovek v jiných dílech než Vinnetou. Nedal bych za toto tvrzení ruku do ohně, ale mám ten pocit. Pokud mám pravdu, nevidím to jako zápor ale spíše jako zajímavost.

Jsem rád, že jsem si po dlouhé době mohl udělat radost kompletním Vinnetouem s ilustracemi pana Buriana.

d.prazak17. prosince 2023

Další kus do sbírky KOD.