Líbilo se mi to pouze na obrázku - v praxi to nefungovalo.
Tažné lano by mělo mít alespoň 4 až 5 metrů, stále převazovat úv azky je opruz.
Kapitolou samou o sobě je samo navíjení. Pružný přítlačný plech, který obepíná buben a má rovnat lanko do řádků je úzký - má mezeru u bočnic bubnu, takže jím prolézá lanko na povrch, kde se láme přes zdvižené náběhy pružného plechu - tahem se náběhy deformují a lanko se ničí lámáním přes ostrou hranu plechuí. Když si člověk nevšimne a pokračuje v napínání, nevedené lanko se všelijak překříží a celý krám se zablokuje. Já tím chtěl tahat stromy zavěšené v koruně jiných stromů, ale musel jsem sbalit fidlátka a jít z lesa domů. Odblokovat to šlo až v dílně, kde jsem vymontoval celý buben. Nakonec jsem na tom aušusu odpracoval půlden, kdy jsem na boční stěnu bunu přinýtoval na vnitřní stranu rozpůlenou podložku a tlouštce asi 3 mm, abych vymezil vůli, kterou prolézá lanko ven, z pod toho plechu. Naprázdno to již chodí, ale do lesa to půjdu vyzkoušet až po vedrech.Jestli to bude ještě mít další vrtochy, poletí to do šmelce.
Kdybych tušil, že výrobcem je jistá polská firma, nikdy bych to nekoupil - mám s ní špatné zkušenosti, kdy jsem koupil řezný kotouč do cirkulárky s SK plátky. Kotouč měl slabé tělo a při každém řezu vlnil a SK plátky byly nekvalitní, takže byly velmi brzy tupé. Skončil ve sběru a koupil jsem nový z Pilany. Sice nedosahuje kvalit toho socialistického, kterým jsem řezal dřevo 30 let, ale s tím polským se srovnat nedá ani náhodou. Šetřit se opravdu nevyplácí.