Dosti chlučná a překvapilo mě , že výkon motoru 1000w větší kopeček nevyjede.
spokojen moc nejsem !

Dosti chlučná a překvapilo mě , že výkon motoru 1000w větší kopeček nevyjede.
spokojen moc nejsem !
Koloběžky VeGa katastrofa...nebrat
hmotnost
Jezdí dobře, jen mě překvapilo, že bez plynu koloběžka jakoby "brzdí motorem" , protože zadní kolo nemá volnoběžku. Nevím jestli je to normální u všech ostatních produktů, pokud jde o mechanický odpor od řetězového přenosu s velkým převodem, je to docela tristní ztráta dojezdu.
Produkt splňuje mé základní požadavky:
- dá se složit
- má dobrou nosnost
- velká kola
- doveze mne do práce a zpět - asi 16km
je z kategorie Do-Do - dodělej doma.
- čekal bych aspoň jednoduchý tachometr - rychlost/vzdálenost
- ukazatel stavu baterie je nastavený tak nelogicky, že se musíte buď skrčit za jízdy nebo zastavit, aby jste něco viděli - tento problém spravil šroubovák a pootočení ukazatele správným směrem.
- osa zadního kola se neustále povoluje, to způsobuje vytočení kola, s ním i rozety a napnutí řetězu na maximum. Divím se, že zatím neprasknul. Problémem je použitá osa (obyčejný inbusový šroub) se standardním stoupáním závitu na místo jemného, dále způsob napínání řetězu a i díra ve vidlici přes kterou se zadní kolo chytá do vidlice - uzavřená drážka by byla daleko vhodnější.
- všechna místa kde se něco točí nebo kýve je nutné promazat i pístní tyče tlumičů. Jinak to strašně vrže a hlavně se nehýbe.
- v návodu chybí upozornění, že baterii je nutné nejdříve úplně vybít a pak znovu nabít, a teprve pak bude podávat maximální výkon. Ale na dojezd 30km zapomeňte, maximálně tak 20. A na jízdu v terénu také - návod vysloveně uvádí kde může stroj jezdit a terén tam nikde uvedený není.
Vzhledem ke kladům a převažujícím záporům si nedovolím toto přibližovadlo nikomu doporučit. To co mám si doladím k obrazu svému.
cena
výkon
odolnost
řetězový náhon
dostupnost náhradních dílů
možnost množství vlastních modifikací
dojezd (cca 25km real - 65kg jezdec, běžná jízda)
jsem velmi spokojen a tato kolobrnda přesně splňuje to, co jsem od ní očekával. Je perfekním přibližovadlem po městě, obrubníky jí příliš netrápí a bravurně zvládá i lesní a polní cesty. Náhon řetězem je velmi elegantním řešením, výměna pohonu je věcí pár minut. Uvítal bych baterii s vyšší kapacitou, při běžném stylu jízdy (žádná divočina, ale na rovinkách naplno) jsem ujel 25km s rezervou 3km (vážím 65kg). Zde bych ještě investoval a pořídil alespoň 30Ah. Při ceně koloběžky to není problém.
Vřele doporučuji.
motor dobryna mne moc tezka a neprenosna do vlaku
tezka a neprenosna do vlaku
na obrazku byla mensi ezky vedle ni DIKY
+Cena
+Dostupné náhradní díly
-Zastaralá konstrukce (díky použití železa váží koloběžka přes 40kg, dnes se již běžně prožívá tvrzený hliník)
-Zastaralý kartáčový motor s nízkou životnosti (běžné se již používají bezkartáčové motory zasazené přímo do kola).
-Špatné provedení sváru kterými se do prostoru baterie dostává prach a voda
-Terénní pneumatiky nejsou vhodné pro jízdu na silnici
-Reálný dojezd na plný plyn je 12km, s rychlostí do 16km/h a váhou do 75kg se dá ujet 20km chce to ale velmi pomalé rozjezdy
-Koloběžka vyžaduje týdenní servis, šrouby držící odpružení a rozetu u motoru se neustále povolují
Velice levná koloběžka u které se na každém dílu šetřilo, pokud plánujete využití na sběr hub po lese či jízdu do krámu v dosahu 2km dobře poslouží. Nečekejte od ní náhradu za auto či skútr, pokud hledáte koloběžku na jízdu do práce raději si trochu připlaťte.
žádný. Okamžitě se porouchal
nedaří se mi sehnat záruční opravnu
Ujela 50metrů, přerušila se pojistka a po výměně jen svítí plné nabití a nereaguje na regulátor
Dobry den ma to velke kola a je robusni kdyby to melo dojezd 30 az35 km co uvadite tak je to prima stroj
Dojezd neni jak uvadite podle me tak 25km sedlo je prilis vysoke ktere nejde snizit lepsi zobrazeni zasufky na nabijeni
Za tu cenu je docela a kvalitni koloběžka
můžu sedět a nemusím šlapat, mám problém s nohama
není žádný koš, nebo nosič
jednoducha montaz Pekny dizain. Zatim pouzivan velmi casto skoro kazdy den
Baterie nevydrzi deklarovany dojezd ale jen tak polovinu.U mesich postav nutno uriznout trubky na sedlo aby se dosahlo nohama na zem ze sedu.
cCelkova spokojenost ale jeste nevime jak dlouho vydrzi baterie kolik nabiti a kolik let.
Měsíc na ní čekám stále nebyla zaslána
Jsem spokojen. Jak doprava tak koloběžka v poho.