Recenze VeGA Maxspeed ES15XM

Elektrická koloběžka VeGA Maxspeed ES15XM má elektrický motor s maximálním výkonem 350 W poháněný baterií Li-ion 36 V, 15 Ah. Dojezdová vzdálenost koloběžky je 50 až 60 km dle terénu a zatížení. Doba nabíjení je 6 až 7 hodiny. Koloběžka má 3 nastavitelné režimy jízdy 15, 20, 25 km/hod a přední bubnovou brzdu a zadní elektronickou brzdu.

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 9 recenzí pomocí Seznam AI

Elektrokoloběžka VeGA Maxspeed ES15XM nabízí dobrý dojezd a akceleraci, ale má konstrukční nedostatky jako uvolňující se šrouby a prodírání duše zadního kola. Pro běžné použití je vhodná, ale vyžaduje pravidelnou údržbu a opatrnost při jízdě.

• Dlouhý dojezd na jedno nabití
  • Dobrá akcelerace
  • Stabilní konstrukce
  • Zvládá i mírné stoupání
  • Vysoká výdrž baterie
  • Uvolňující se šrouby v řídítkách
  • Prodírání duše zadního kola o ráfek
  • Vyšší váha koloběžky
  • Ostřejší brzdy vyžadují opatrnost
  • Nutnost častého dofukování pneumatik

Registrovaný uživatel2. června 2026

Super jízda i do mírného kopce na jedno nabití dojezd 50 km s váhou 92kg. Dobrá akcelerace.

Trochu tvrdší ale dá se dokoupit odpružená vidlice a stále je to cenová bomba. Krček jde vypodložit plastovou podložkou a šrouby řídítek zaklapnout loctitem a je pevná.Akorát zadní kolo okamžitě vyměnit za bezdušové nebo každý druhý den dofoukat.

Cena a výkon 100%

Čejka19. srpna 2022

Zvládne i prudší kopec

Zcela nevhodná duše zadního kola. Už 4x prodřená o ráfek který má menší průměr než duše. Dojde k přeskládání a následné prodření, najeto jen 150km. Jaká duše je na předku netuším, zatím drží.

Až na tu duši spokojenost.

Petr Schleifer27. června 2022

Dojezd

Po roce a 100 km což jsou 3 dobíjení odešel akumulátor. Reklamace neuznaná, nový s prací 5300 Kč. A to se vyplatí!

To byl první a poslední elektrošrot který jsem si koupil .

O Ivanco5. září 2021

Výborná věc, má najeto přez 300 km

Hýbou se řídítka v krčku,seřizovací šroub už nejde víc zkrátit, nechci to řešit, koloběžka je v záruce, proto jsem spoj vypodložil

Vcelku dobrá věc

Registrovaný uživatel17. července 2021

Vysoký dojezd odpovídá popisu, stabilní

Po 300 km se připravte na výměnu duše na zadní ose prodře se od rávku!!! a výměna je dost složitá!! Doporučuji pořád kontrolovat tlak v pneu!!!

harcimir26. června 2021

Výdrž baterie, po 50ti km kapacita 19 procent, při mé váze 80 kg ještě dala rychlost 24 km za hodinu. Jinak 30 i při mírném stoupání. Dobře akceleruje a s přední brzdou se musí opatrně.

žádné nehledám, není třeba.

Je to jiná jízda než v sedě na kole, chce to více opatrnosti, ale zvykl jsem si a jsem s ní spokojen.

Registrovaný uživatel12. května 2021

Dlouhý dojezd, 3st.rychlosti, skladnost

Vyšší váha koloběžky, po pár ujetých kilometrů se šrouby v řídítkách začínají uvolňovat.

Už jsem na koloběžce ujela 100 km. Celkově jsem spokojená.

Registrovaný uživatel3. května 2021

Super. Doporučuji

Registrovaný uživatel12. dubna 2021

Výdrž baterie, dojezd 55 km.

Ze začátku je třeba si zvyknout na ostřejší brzdy.