Recenze Vědecké kladivo 2: Jak fungují věci kolem nás - Martin Rota (2022, pevná)

Proč je moč žlutá, proč kočky předou, jak ničivý by byl dopad asteroidu a proč nás pálivá jídla pálí – to jsou jen některé z věcí, kterým se vloger a youtuber Martin Rota věnuje už dlouhé roky nejen na svém populárním kanále. V knižní verzi najdete to nejzajímavější z jeho obsahu: od fungování lidského těla až po otázky moderní fyziky. Čekají na vás jasné a vědecky podložené odpovědi i témata,…

4 recenze

struskapeta30. prosince 2023

Přijatelná prezentace i pro páťáky. Může vzbuzovat zájem o techniku a hlavně racionální myšlení.

Značná neuspořádanost snad omluvitelná šíří záběru a snahou neotrávit zvídavou hlavu jedním tématem. Myslím si však, že čtenář takové knížky je schopen pracovat s obsahy a rejstříky. Tedy v tomhle. 2-

Osobně jsem "vyrostl" na publikacích "Páni inženýři" a "Osmý den stvoření" z konce šedesátých let a jsem rád, že se něco podobného vůbec tiskne. K čemu jsou nám desetitisíce "Společensky potřebných a vysoce produktivních" absolventů humanitních a při přijímání na VŠ nevybíraných diplomantů??

pecinovaa10. prosince 2023

Velice hezky napsané. Stravitelnou formou.