Recenze Úsměvy smutných mužů - Josef Formánek

Recenze Úsměvy smutných mužů - Josef Formánek

Když spadnete na dno, nezbývá než se odrazit směrem vzhůru. Místy úsměvné, místy drsné zápisky z protialkoholní léčebny. Příběhy čtyř pacientů, kteří se skamarádí při nelehkém úkolu - zbavit se závislosti, černého draka v sobě. Mrazí při sledování jejich předchozích životů, kdy se díky alkoholu ocitají až na pokraji smrti.

Registrovaný uživatel
Odborná recenze

Spisovatel a cestovatel Josef Formánek popsal vlastní zážitky z protialkoholní léčebny nezvykle otevřeně v knize Úsměvy smutných mužů. Autor předlohy se dostal do situace, kdy to podle jeho slov „už nešlo ani s alkoholem, ani bez něj“. Léčebnu, kde se snažil závislosti zbavit, popsal jako místo, kde „nepít znamená přežít“. Zaznamenal také osudy několika spolupacientů, jejichž konce shrnuje film v závěrečných titulcích. „Nebylo to ale jenom mrazivé, často tam člověk zaslechne spoustu bizarních historek. To prostředí udělá z dospělého chlapa účastníka pionýrského tábora.

Více na
Registrovaný uživatel20. září 2021

Koupila jsem ji synovi aby věděl co může alkohol všechno způsobit

Knihu jsem také přečetla a pochopila jak těžké je bojovat se závislostí

Registrovaný uživatel14. března 2021

Poutavě napsáno. Přečetla jsem na jeden zátah. Pravdivé, ale velmi smutné čtení.

Registrovaný uživatel2. března 2021

Kniha ze života, moc se mi líbila.

Registrovaný uživatel26. února 2021

Jedna z nejlepších knih co jsem četl