Recenze Ukrajinština: Konverzace - LINGEA (2020, brožovaná)

Recenze Ukrajinština: Konverzace - LINGEA (2020, brožovaná)

Ukrajinština je východoslovanský jazyk, kterým mluví asi 40 miliónu lidí. Nejrozšířenejší je na západní Ukrajině, naopak na východní Ukrajině jí konkuruje ruština. K zápisu se používá azbuka, která je, až na drobné rozdíly, stejná jako azbuka užívaná v Rusku. Tato knížka vám umožní pohotově se dorozumět v běžných i nouzových situacích, a to i pokud se nevyznáte v azbuce.

4 recenze

Registrovaný uživatel21. dubna 2022

Dobrá přehlednost, vhodné i pro samouky se základy azbuky

Málo témat

Registrovaný uživatel21. dubna 2022

U frází je fonetický přepis do latinky.

Mě knížka zklamala- je tam sice hodně frází, ale málo použitelných. Vnímám to možná i jako svou chybu při výběru publikace. Hodně frází je pro mladé lidi na dovolené na Ukrajině (mohlo mě to napadnout) Chybí mi fonetický přepis do latinky v části "slovník", nebo aspoň stránka s azbukou a její výslovností.

Vnímám to jako chybu výběru- kdybych měla knihu v knihkupectví v ruce, tak bych ji nekoupila. Kupovala jsem přes internet. Za nízkou cenu je to jednoduchá příručka do kabelky na dovolenou.