Plášť na kolo Recenze TUFO MTB XC14 TR černý/béžový 29" x 2,25"

Recenze TUFO MTB XC14 TR černý/béžový 29" x 2,25"

TUFO MTB XC14 TR je závodní bezdušový plášť určený speciálně pro cyklokrosové (XC) závody. Konstrukce pláště sestává z kevlarové patky a opletu z vláken s velkou hustotou, která je na bočnicích 210 TPI a pod běhounem 375 TPI. Plášť disponuje speciální vrstvou Vectran Puncture Barrier, která brání jak pod běhounem, tak na bočnicích proti defektu.

jelinekludek20. prosince 2023

Lehký, odolný proti defektům, velmi rychlý. Pořídil jsem s již třetí sadu (kombinace s XC11 a XC12). Nevhodný do bláta, ale do tohoto povrchu není ani určen

Registrovaný uživatel20. června 2023

Výborný univerzál. Odolný, zvládne i bláto a zároveň neztrácí na rychlosti.

Registrovaný uživatel2. června 2023

V rámci bezdušových plášťů lehký (i když já v něm mám duši Tubolito), nízký valivý odpor, výborná samočistící schopnost, krásné zpracování

Registrovaný uživatel18. května 2022

stabilní, v terenu vynikajici jizdni vlastnosti, na kole vypadají uzasne

pocitove horsi akcelerace, ale kdyz se rozjede OK trochu vaha

Registrovaný uživatel8. května 2022

Lehký a rychlý plášť. Celkem snadno šel nasadit na ráfek (kola Mavic). Dvoubarevné provedení teď frčí.

Hned při první jízdě jsem měl defekt na obyčejné lesní cestě v dezénu, ani tmel to nepobral, a 14 dní na to opět, nejspíš malá díra v bočnici.

Fajn jízdní vlastnosti a váha ale z mé zkušenosti nedostatečná ochrana proti defektu.