Recenze TP-LINK Archer AX72 Pro

Recenze TP-LINK Archer AX72 Pro

Dvoupásmový router TP-LINK Archer AX72 Pro je vybaven 6 anténami, které zajišťují vysokou rychlost přenosu dat pro připojení až 200 zařízení k síti. Poskytuje přenosovou rychlost až 5400 Mb/s. Technologie HomeShield se postará o zabezpečení vašeho připojení. Větší počet připojených zařízení zvládá technologie MU-MIMO, která k přenosu dat do zařízení využívá více datových toků, a také OFDMA, s…

v.z13. září 2025

Snadná instalace, mnoho možností nastavení.

s wifi neustále problémy, nezvládá připojit 3 HD kamery, stále se odpojují a připojí se opět za několik hodin. 1 kameru to zvládne. Výpadky v pokrytí - jeden den plné pokrytí druhý den na tom samém místě bez signálu. (samostatně stojící RD bez přehlcení wifi od sousedů) Nejhorší co jsem kdy měl, funguje stejně jako router za 500,-Kč

Zbytečně drahý, neposkytuje nic navíc oproti levným zařízením. To že zvládne až 50 zařízení připojit na wifi je nesmysl.

j.safr21. srpna 2025

mám pokrytý celý 70m2 byt oproti předchozímu TP Link routeru, podstatně se zvýšila rychlost, wifi 6, jednoduché nastavení SW i když je o dost více možností, aplikace na mobil Tether a Wi-Fi Toolkit. Jednoduše výborný, ještě USB a další fičurky.

Výborná koupě, výborný router, popis odpovídá skutečnosti.

Registrovaný uživatel7. června 2024

Velmi příjemné pokrytí, i přes stěny. Vyšší šířka pásma, zároveň automatický výběr ideálního pásma a z hlediska zařízení i frekvence (lze vypnout). Funkční beamforming.

Pro někoho možná cena, ale vzhledem ke kvalitě asi adekvátní. Subscription-based rozšířené funkce už ale tak fajn nejsou. Běžný uživatel je ale stejně stěží použije...

Registrovaný uživatel11. července 2023

Mesh Stabilita Rychlost

Mesh a dalsi pokročilé funkce nefungují v režimu AP, pouze jako router

Původně jsem ho chtěl použít jako pouhý AP za VDSL modemem. Nakonec jsem ale zjistil, že pokud má člověk CETIN terminátor, tak klasický VDSL modem nepotřebuje. A použil tohle jako router. Funguje na plné rychlosti linky až 250 MBit/s.