Recenze Toulky českou minulostí 17: Pražská německá a hebrejská literatura, česká poezie z přelomu 19. a 20. století - Petr Hora-Hořejš (2021, pevná)

Sedmnáctý díl Toulek českou minulostí se v první části věnuje historii pražské německy a hebrejsky psané literatury. Přibližuje příběhy pražských autorů, kteří dosáhli proslulosti skutečně světové, zejména Franze Kafky, Rainera Marii Rilka, Egona Ervina Kische či Gustava Meyrinka. V následujících kapitolách vyvstanou postavy velkých českých básníků z přelomu 19. a 20.

Registrovaný uživatel27. února 2023

Všeobecně zajímavé a subjektivně upřímné uspořádání

Jako v minulých dílech, někdy nepřehlednost mezi hlavním textem a textem zarážky

Velice dobré, škoda, že již 18 část je konečná. Našlo by se zajisté ještě něco dalšího.

Registrovaný uživatel23. května 2022

ucelenost

Registrovaný uživatel15. února 2022

Pokud mám č. 1 - 16, potom musím mít i č. 17.

Registrovaný uživatel7. února 2022

Mám všechny díly, tak doplnění "sbírky"

Registrovaný uživatel16. ledna 2022

Zajimavě popsaná historie

Registrovaný uživatel10. ledna 2022

Jako vždy velmi dobrá knika

mohla by být v knize stužková záložka

Registrovaný uživatel15. prosince 2021

zatím jsem nestačila zjistit

zatím jsem nestačil zjistit

Na čtení potřebuji více času, mám jiné povinnosti

Registrovaný uživatel13. prosince 2021

Manžel knihu dostane k vánocům. Má celou řadu. Čtení v knihách tohoto typu je pro něho relax.