Literární cestopis Recenze To je má země: Dinétah - Martina Skala (2022, pevná)

Recenze To je má země: Dinétah - Martina Skala (2022, pevná)

Osudem zavátá na druhý konec světa, do Kalifornie, Indigo Montecourt, osamělá v cizím prostředí a manželství, najde nový domov a přátele v poušti na hranici států Arizona a Utah uprostřed pustých skal, ve vyprahlém údolí obydleném Indiány a divokými mustangy. Stejně jako vítr a slunce vytesaly ikonické skály v Monument Valley, tak putování do pouště a přátelství s Indiány Klahem a Olathe…

Registrovaný uživatel21. července 2024

Kniha je čtivá, nastiňuje některé neutěšené reálie života v rezervaci a přitom nesoudí! Prázdninové čtení…

Nepochopil jsem proč autorka nepíše v ich formě, i když je od prvních stránek jasné, že píše o sobě. Pokusy o duchovní podtext výletů za mustangy a Navahy vyznívají trochu uměle. Místo detailního popisu jídelníčku jsem očekával hlubší ponor do vztahů popisovaných osob. Editor zanechal v textu na můj vkus příliš chyb.

Kniha, která neurazí, ale ani nenadchne. Za mě málo využitá příležitost k nahlédnutí pod pokličku současného vztahu Američanů a původních obyvatel

pepa27. května 2024

Zakoupeno po zhlédnutí besedy p.Jaroslava Duška s autorkou na TV A 11. Velmi pěkně a čtivě napsáno.

pejcoch12. května 2024

Nádherné vyprávění.

Krutá realita současného života indiánů.

Registrovaný uživatel4. listopadu 2023

Dobrý den, slyšeli jsme rozhovor s paní Martinou v pořadu pana Jaroslava Duška. Byly prezentovány i její obrazy. Velmi krásné a zajímavé.