Hodnocení: 40%
-kvalita zpracovni
-design
-dvojite ulozeni hridelky mleciho kamene v kulickovych loziscich (mleci kameny o sebe vzajemne netrou-netupi se, nevznikaji kovove piliny, s mlynkem se snadneji mele)
-dobre se drzi
-skladnost
-lze velmi snadno rozebrat a vycistit
-rychlost mleti na stredni a vetsi hrubost
-nastaveni hrubosti neni oznaceno cisly (musite se orientovat pouze podle poctu cvaknuti)
-MLYNEK NENI SCHOPNY MLET KAVU NAJEMNO! (espresso, dzezva).
Zarazi me, jak muze mlynek nepouzitelny na jemne mleti, tedy na espresso (cili i ristretto, Lungo, Americano, cappuccino, Latte) a dzezvu budit v recenzich takove nadseni. On ty zrna tedy najemno i namele. Ale clovek by si musel na namleti nejakych 15g zrn vzit tak dva dny volna v praci. A jak jsem se docetl v zahranicnich recenzich, neni to ani u jinych premiovych mlynku vyjimecny problem. Pritom muj obycejny mlynek Lodos, ktery je vhodny spis coby dekorace na chalupu (nastaveni hrubosti mleti muzete jen odhadovat, neda se zaarerovat, rozhodi se klidne uz behem jedineho mleti a muzete nastavovat znovu, mleci kameny o sebe navzajem trou, tupi se a vznikaji piliny) zvlada nejjemnejsi mleti bez problemu. Mlynek Timemore tedy doporucit lze. Ale rozhodne ne kazdemu, protoze pro pripravu vetsiny druhu kavy, ktere jsou bezne v nabidce kavaren, se nehodi.
