Príjemná vôňa čistoty
Nie je jasné, koľko lanolínu sa nachádza na 100ml gélu alebo na 1 dávku/odmerku
S pracím gélom som neskutočne spokojná :)
Chceli sme sa s priateľom začať obliekať do vlny, tak sme si toto leto zohnali 2 vlnené svetre z druhej ruky.
Chceli sme si ich ale vyprať, aj kvôli pachu aj kvôli tomu, že nikdy neviete, ako sa o ne predošlý majiteľ staral a možno vypral lanolín z vlákien. Tu sa dostávam k jedinému mínusu (a možno je chyba na mojej strane) - nevedela som dohladať, koľko g alebo ml lanolínu sa nachádza na 100ml gélu alebo na 1 dávku. Zaujímalo by ma to, lebo zvažujem aj lanolínový kúpeľ (alebo relanolinizáciu), aby sa vlne navrátili pozitívne vlastnosti a možno by jednoducho stačila vyššia koncentrácia tohto gélu.
Svetre som prala ručne, vo vani (v malom množstve vody, možno 3 cm hladine) a prala som ich pre istotu 2x: po prvom namočení a jemnom mačkaní som vodu vypustila a napustila novú s čerstvou dávkou gélu (tých 15ml oba razy). Svetre som položila na rozloženú osušku na zem, zrolovala som ich, aby som vytlačila vodu a nechala som ich sušiť na ďalšej suchej osuške asi 2 dni pri otvorenom okne (medzitým som ich obracala).
Veľké plus tohto gélu je, že nemá silnú vôňu. Mám averziu voči avivážom alebo parfumovaným gélom a tento vonia jednoducho ako čistota. Vôňa je veľmi jemná a nedrží sa moc na oblečení, za čo som vďačná. Silné pachy vadia aj mojim domácim maznáčikom a mne :D Vypral sa pôvodný pach sekáča, zostala len velmi jemná vôňa gélu.