Proti Petrám mají zesílený šamot.Déle vydrží být teplé po ukončení topení.Spotřeba paliva je o poznání menší.

Krbová kamna Thorma Petry Kerpen 2U4P B jsou osvědčeným produktem s dlouhou historií, který dobře hřeje a zvládá různé typy paliva. Varianta s označením 'B' však vykazuje nižší kvalitu materiálů, což se projevuje na životnosti šamotu a konstrukci. Pro běžné použití v domácnosti je vhodná, ale pro náročnější provoz je lepší zvážit jiné varianty s lepšími parametry.
Kamna dobrý,jsem spokojen.
Zatím vše v pořádku, ale topíme v nich teprve tři dny. Dofáme, že vydrží šamot, protože u minulých kamen vydržel vždy nejvýše dva roky.
Dá se topit i uhlím.
Jsem nadšená cena supéér a hrejivost to samé doporučuji.
Znám kamnaPetry od mládí a tak vím, že jsou naprosto spolehlivá a krásně hřejí, jak jsem již ostatně vyzkoušeL. Kamna používám občas.
žádné neznám
Mohu jen vřele doporučit.
My tato kamna léta známe, hoří v nich všechno dobře, nechali jsme je i odborně připojit, ještě jsme netopili, ale i stejné předešlé byly výborné.
Kupujeme je opakovaně snad 50 let.
Jsem spokojená, dobře vytopi a udrží dlouho uhlíky, tedy pokud tam dáte brikety.
Celkem hned se ulomil úchyt u popelník.
Nejlevnější kamna na trhu a ještě k tomu i fungují
Něco by se našlo, ale asi by to pak stálo výrazně víc, takže neřeším
Nejlevnější kamna, pohyblivý rošt, sežerou jak dřevo, tak brikety i uhlí. Účinnost je menší, takže je lepší použít delší kouřovod, aby také předal něco tepla, a ne úplně nejkratší možné spojení.
osvědčený výrobek
Technické data, opravdovým teplem, každý den.
Jsou levná
Vhodná tak do dílny, provedení "B" je skutečně na nic.
Reakce na pana Břetislav Čm.:
Jenom pro informaci, firma Thorma vyrábí totiž více cenových variant kamen, ta levnější je právě označena "B" a má horší šamot a nemá klasickou plotnu. Mám jinou variantu kamen s klasickou plotnou a šamot jsem měnil spíš pro radost po 5 letech - protože se dá sehnat levně celá sada
V Petrách topím padesát let a za tu dobu jsem měnil kamna dvakrát. Ale dneska neumějí vyrobit kamna poctivě. Mám tyto kamna a mohu říct že vydrželi první sezonu tři měsíce a vysypal se šamot, vyboulí se a popraská a vypadávali celí kusy šamotu který je opravdu hodně špatný. Horní deska je ze špatného materiálu a prohýbá se. Nevím kde se takoví šunt vyrábí, ale výrobce by se měl stydět.
Musel jsem upravit spodní vnitřní dvířka, aby šla zavírat.
Dobře se v nich topí
Nemají klapku do komína
V ceku dobrý
Na obrázku kamen nevidím boční vývod kouřovodu, jak to?