Krbová kamna Recenze THORMA Bozen B

Recenze THORMA Bozen B

Kamna THORMA Bozen B s průzorem jsou tradičním výrobkem, který se používá pro vytápění jedné místnosti, popřípadě přilehlých místností. Šamotová vyzdívka v spalovacím prostoru má vysokou tepelnou odolnost. Kamna jsou určená na spalování palivového dřeva nebo dřevěných briket. Pro spalování používejte nejlépe suché dřevo, dva roky vyschlé.

Petr Studeník9. února 2025

+Topení dřevem,polena cca 40cm dlouhá (nastavení vzduchů po dokonalém rozhoření:primár na polovinu,vzduch pod sklem otevřeno,nad sklem otevřeno),výdrž cca 4h, ještě jsou tam žhavé uhlíky +Topení uhlím O1 Bílina, případně O2 Bílina,nasypat pod spodní okraj skla uhli a zapálit zvrchu(nastavení vzduchů po dokonalém rozhoření:primár na polovinu,vzduch pod sklem otevřeno,nad sklem zavřeno),výdrž cca 12h.Takto topím třeba na noc. +Po dohořeni uhlí cca za 12h,můžu kamna rozjet dřevem,které přiložím na žhavé uhlí na roštu a topit dál jen dřevem,nasledně provádím roštování zbytku uhli do popelníku,abych měl přístup čerstvého vzduchu pro dřevo +NASTAVENÍ PRIMÁRNÍHO VZDUCHU DLE TAHU KOMÍNU. +Nastavení provádíme taktéž i u sesterských kamen Bergamo,Bozen,Merano,Verona,aj,která mají vzduchy pod sklem i nad sklem +Dvojplášť,možná větší prašnost +Roštování při zavřených dvířkách +Téměř všechny druhy paliv,případně namixovat černé uhlí s hnědým,stylem odhořívání zvrchu viz výše v případě silných mrazů ...demontoval jsem rošt a použil po lehčí úpravě rošt z kamen Wamsler Kamino 6(ten 4 dírový z Allegra) z důvodu více žhavých uhlíků na roštu, tudíž jsem přenastavil vzduchy,primár na 1,pod sklem otevřeno,nad sklem zavřeno.Dřevo zplyňuje. ...U kamen Thorma Bergamo jsem osadil po úpravě "kapličku".Na vrchní plotnu jsem dal 4ks šamotových cihel 300x140x70mm pro lepší akumulaci tepla

Po měsíci praskla zadní spodní šamotka

Úsporná kamna,se kterými si můžete pohrát:-)

Pavel Hrabák26. října 2023

Topí

Po první sezóně propálený vývod kouře z kamen. Šetří se kde se dá, a tak už vývod kouře z kamen není litinový tak jak se to dělávalo ale ze slabého plechu jako celý obvod kamen. "Výborná" kamna třeba do dřevostavby, když vám zpoza kamen létaji žhavé jiskry už na konci 1.sezony. od této značky už nikdy nic nekoupím.

Jsem rád že jsem nevyhořel

Registrovaný uživatel4. listopadu 2022

1. Že vůbec byl tento , v současné době nedostupný výrobek , ke koupi 2. Rychlá komunikace 3. Rychlá a levná doprava

Vše proběhlo v naprosté spokojenosti - doporučuji. ***

Varianta černá
Registrovaný uživatel19. října 2022

pěkně zabalené

Kamna na dvou místech poškozená tak že je prohnutý plech a odštípnutý smalt a bylo to nějakou dobu poškozené, je to poznat podle částečné rzi na poškozeném místě.. Byl jsem předem upozorněn na to, že nemám přebírat zboží pokud bude obal jakkoliv poškozen. Obal poškozen nebyl, tak jsem to převzal a zaplatil. Po vybalení jsem viděl poškození a okamžitě kontaktoval prodejce. Ten jestli jsem sepsal s přepravcem na místě protokol o poškození. Samozřejmě že né, když obal byl zcela v pořádku a bylo to poškozeno na místě, kde by bylo vidět poškození obalu. Tak mě slušně odbil, že to mám řešit s dopravcem. Od té doby nic nevyřešeno.

Když Vám příjde speciální e-mail o tom, že si máte produkt pořádně zkontrolovat a jak to zaplatíte není jiná možnost než ber nebo nech být, tak už si v životě nebudu něco takového objednávat a jen kupovat v kamenném obchodě, kde si to nechám ještě vybalit před prodejcem..

Varianta bílá
Registrovaný uživatel16. června 2022

Přímo tato kamna jsme ještě nevyzkoušeli, ale měli jsme stejné na chatě, kde jsme s nimi byli velmi spokojeni.

Jen mají oproti obrázkům a minulým kamnům jiné kličky na otevírání. Minulé byly lepší. Mohly se uchopit i při topení holou rukou. U těchto to asi nepůjde.

Varianta béžová
Registrovaný uživatel17. ledna 2018

dobrý poměr kvalita/cena, osvědčený výrobek

Varianta béžová