Karimatka Recenze Therm-A-Rest Z Lite Regular hnědá

Recenze Therm-A-Rest Z Lite Regular hnědá

Karimatka je vhodná všude tam, kde vyžadujete nízkou hmotnost, odolnost a 100% výkon. Díky svému profilu výborně izoluje a je i velice dobře skladná. Firma Therm-A-Rest představuje průkopníka ve výrobě samonafukovacích karimatek a dalších produktů zpříjemňujících pobyt v přírodě. Zkušenosti z výroby prvních produktů v začátcích sedmdesátých let jsou patrné především na kvalitě a spolehlivosti.

Registrovaný uživatel17. června 2023

V porovnání cena x výkon je to ideální volba. Mechanická odolnost však není taková jakou by člověk čekal, což je na druhou stranu asi daň za komfort a materiál. Nosil jsem ji 2x pověšenou na batohu a poškodila se porost v lese. Proto doporučuji zakoupit ochranný obal. Celkově jsem s ní však spokojen.

Registrovaný uživatel5. května 2023

Tato karimatka je výborný izolant. Dávám si jí do hamaky a paráda. Plní službu, jak má. Skladná(doporučuji začátečníkům, kteří se připravují zkrátka na první výlet).

Registrovaný uživatel3. června 2022

Na základě hodnocení jiného uživatele - spolehlivá, vcelku kvalitně chrání proti chladu. Příjemně hřeje a lehce masíruje páteř. Dobrá cena.

Má určité rozměry, se kterými je třeba počítat.

Registrovaný uživatel24. listopadu 2021

Jjjjj

Registrovaný uživatel25. září 2021

Vydrží tvrdé zacházení a hodně hřeje

Registrovaný uživatel31. srpna 2021

Váha a skladnost!

Registrovaný uživatel28. srpna 2021

Vybral jsem si na doporučení a dle vlastního uvážení, nechtěl jsem se dočkat na puťáku v Alpách situace, že mi odejde nafukovací karimatka. Hmotnostně je podobná jako nafukovačky, izolačně naprosto vyhovující (letní stanování v Apách i kolem nuly a mírně pod ní) a také na rozdíl od nafukovací, kterou měl kolega, neklouže a neujíždí po podlážce stanu. Tloušťka a tím i komfort byly pro mě v přijatelné, paradoxně jsem se cítil ráno se zády lépe, než při klasickém kempování na vysoké nafukovačce. Trvanlivost zatím neposuzuji, mám teprve krátce, ale zatím letos v pohodě přežila 12 dnů na Haute Route v Alpách.

Registrovaný uživatel27. srpna 2021

Dobře izoluje

Klouže

Registrovaný uživatel15. srpna 2021

Koupeno podle referencí uživatelů. Skvělá cena.

Registrovaný uživatel15. května 2021

skladná, lehká, komfortní - mohu jen doporučit

Registrovaný uživatel4. dubna 2021

Spolehlivost

Velikost

Spolehlivé do náročných podmínek

Registrovaný uživatel11. května 2020

Skladná a kompaktnější snad jak normální zatočená karimatka.

Velká spokojenost, koupil sem na doporučení kamaráda a jsem velmi spokojený.

Registrovaný uživatel2. září 2019

- překvapivě dobře se na ní leží - relativně vysoký koeficient tepelného odporu - nízká hmotnost - dá se ještě snížit zkrácením - odříznutím některého z dílců - ve složeném stavu se dá na ní docela dobře sedět

- poměrně vysoká cena na pěnové karimatky - i při složení se zdá být docela veliká - po prvním použití po složení se "rozvírá" - nedrží složený tvar, je potřeba stahovací pásek nebo nějaký gumový pásek, provázek či něco podobného - byl by vhodný nějaký obal

Karimatku jsem koupil na základě hodnotícího videa. Zatím nebyla příležitost jí vícekrát použít a další praxe ukáže.