- Výborný obraz 4K Dolby Vision a HDR
- Skvělá pro Playstation 5 a herní PC
- Pokud sedíte dost blízko, zážitek z obrazu jako v kině
- Poměr cena / kvalita panelu
- Ocenění EISA v kategorii TV pro domácí kino
- Neumí průchod zvuku 5.1 přes eARC, respektive umí 5.1 jen u kodeku E-AC-3, všechny ostatní kodeky (AC-3, Atmos, TrueHD, DTS, DTS-HD, DTS:X, LPCM) pouští jen jako stereo
- HDMI eARC pouze ve verzi 60Hz (pokud by eARC uměl průchod zvuku 5.1 u všech kodeků, tak by to nevadilo)
- Návod k obsluze je VELMI povrchní, neobsahuje ani technické parametry TV, podporované kodeky...
Mám z ní rozporuplné pocity. Na jedné straně vynikající obraz, zvlášť po profi kalibraci co jsem nechal udělat. Pokud sedíte dost blízko, zážitek z obrazu je jako v kině. Bohužel to se nedá říci o zvuku. Vestavěné reproduktory jsem ani nezkoušel a rovnou TV připojil přes eARC k domácímu kinu. A tady nastal průšvih, z TV šlo jen stereo ať jsem zkusil jakékoliv nastavení. Nakonec jsem volal na technickou podporu a sdělili mi, že TV neumí průchod zvuku 5.1 přes eARC, respektive umí 5.1 jen u kodeku E-AC-3, všechny ostatní kodeky (AC-3, TrueHD, Atmos, DTS, DTS-HD, DTS:X, LPCM) pouští jen jako stereo. Pokud si chcete pustit film se zvukem 5.1, až na jeden kodek máte smůlu. Tímhle se TCL na webu ani v návodu nechlubí... Na dotaz zda a kdy to bude odstraněno aktualizací softwaru mi nedokázali odpovědět.