Recenze Tamron 17-70 mm f/2.8 Di III-a RXD pro Sony E

Tamron 17-70 mm f/2,8 Di III-A VC RXD pro Sony E je primárně určen pro APS-C bezzrcadlovky. Světelnost F2.8 napříč celé ohniskové vzdálenosti 17-70 mm a 4.1 poměr přiblížení je ideální pro každodenní použití. Objektiv disponuje voděodolnou konstrukcí, fluorovou ochranou, průměrem filtru 67 mm, stabilizací s AI technologií pro natáčení videa a samozřejmostí je podpora nativních funkcí fotoaparátu…

noirgoku18. srpna 2026

V životě jsem nezažil takovou ostrost. Jakákoli fotka s tímto objektivem je naprostá radost. F2.8 po celé délce je něco neskutečného. 17mm širokoúhlý, 50-70mm na krásné portrétovky. Co fotka, to krása. Spojeno se Sony A6700

Hmotnost. Měl jsem 18-105 F4 a proti tomuto to byla "hračka". Lepší jak můj starší 18-300 Nikor, ale i tak to jde cítit. Ve spojení s čímkoli jiným než A6700 s dobrým grypem, bych trpěl. Opakuji, na tento objektiv potřebujete větší grip.

Registrovaný uživatel18. srpna 2022

Objektiv oceněn zaslouženě. Existuje spousta odborných recenzí..

Registrovaný uživatel10. července 2022

Stabolizace, hmotnost, celkově slušná kresba.

závoj v protisvětle, nejširší ohnisko má podprůměrnou kresbu směrem od středu.

Univerzálnost a kvalita na cesty.

Registrovaný uživatel8. května 2022

Perfektní optický výkon pro APS-C fotoaparáty. Univerzální rozsah. Pevná clona v celém rozsahu. Optická stabilizace Kvalita zpracování, utěsnění proti prachu a vlhkosti. Za 20k perfektní koupě.

Mohl by mít tlačítko na Zoom lock. Nemá programovatelná tlačítka.

Skvělý objektiv na cestování. Rozsah 17-70mm je velice příjemný a lze ho využít i při velmi nízkém osvětlení díky velké světelnosti v celém rozsahu a optickou stabilizací. Váha i velikost nijak neurazí a objektiv se výborně drží. Používám na sony a6400 a s optickým výkonem i rychlostí ostření jsem nadmíru spokojený. Rozhodně mohu doporučit.