Recenze Sudetský dům III - Štěpán Javůrek (2024, vázaná)

Recenze Sudetský dům III - Štěpán Javůrek (2024, vázaná)

Již téměř deset let je František Smolík oddělen od své rodiny ostnatým drátem kriminálu. Zatímco ve Sklářích si Jarmila musí sama poradit s péčí o rodinu, neustále pronásledovanou komunisty, František pomalu ztrácí naději, že se ještě někdy dočká shledání. Doba se ale mění a atmosféra ve společnosti se začíná uvolňovat. Političtí vězni jsou postupně propouštěni na svobodu a vrací se do svých…

kamido7223. listopadu 2025

Kniha se mi velice líbila.

eva.sus23. října 2025

Krásná čeština, zajímavé ale hodně smutné téma z naší historie, dobře vykreslené postavy.

Renata11. července 2025

Zajímavé čtení, na osobním příběhu ukázána hrůza té doby, vede k zamyšlení

petr.zd5. června 2025

Jsem také z pohraničí - SUDET

Doba promítnutá do osudu několika rodin. Mladí by měli znát s čím se museli potýkat lidé na konci války a následně v poválečné euforii nově utvářených vztahů

jstejskalova79017. března 2025

Velmi hezký napsané

anna.zednickova13. března 2025

Třetí díl super

bozekdavid19. února 2025

Celá trilogie je psaná velmi poutavou formou. Hezké je i vykreslení postav. Moc dobře se mi četla.

Žádné zápory jsem nenašel.

Skvěle napsaná trilogie. Už jsem ji k přečtení doporučil svým kamarádům. Za tento spisovatelský počin gratuluji autorovi třídílného románu panu Javůrkovi.

Sibiranda16. února 2025

velmi čtivá a zajímavá kniha.Fandím panu spisovateli a přeji do další práce mnoho nových námětů a nápadů.Těším se na další jeho knížky.

jirimoravec4725. ledna 2025

Věrné zobrazení situace v trochu opomíjené regionu

Jarka12. ledna 2025

Velmi poutave cteni. Vystihuje pravdive dobu.

jarmilaabrlova2. ledna 2025

přečetla jsem i I. a II je to nejen vynikající doklad historie ,ale lidské osudy v něm probíhající jsou popsány s úžasnou pravdivostí a citem. Dobu v díle II. a III jsem sama prožila . popis je pravdivý a vypovídá o době v které se odehrává po přečtení I.dílu jsem nemohla ani usnout a v noci jsem to prožívala ve snu.Tato doba by neměla být nikdy zapomenuta.

Četla jsem i román Chaloupky,který mne také nachnul. Autor by měl pokračovat a měli by se s jeho díly seznámit hlavně Ti co tuto dobu nezažili.

verahubalkova1. ledna 2025

Výborná trilogie,mám i předeslé díly,autor zajímavým způsobem popsal život od roku 1945-1968,v době odsunu soužití s němci v pohraničí.Výborné čtení.

zajímavé čtení.

annasteica4122. prosince 2024

Dobře napsaná kniha .Potřebovala jsem vědět jak skončí rodina Františka. Vřele doporučuji všechny 3 díly.

mirka8. prosince 2024

I třetí díl je krásný i když smutný.

Celá trilogie je moc čtivá a doporučuji koupit pod stromeček. Štěpán Javůrek má i další moc hezké knihy, doporučuji.

veraondr21. října 2024

Nedošel

Registrovaný uživatel17. září 2024

Žádné nevidím, neboť kniha ještě nevyšla a již podruhé po mě požadujete hodnocení knihy. Chtělo by to úpravu automatu.....

Kniha ještě nevyšla

Nemohu hodnotit knihu, která zatím nevyšla :(

Registrovaný uživatel18. července 2024

Zaplatila, ale zatím nebylo doruceno

lenka2. července 2024

Ještě nevyšlo