Recenze Stručné odpovědi na velké otázky - Stephen Hawking (2021, pevná)

Recenze Stručné odpovědi na velké otázky - Stephen Hawking (2021, pevná)

Hawking ve své knize určené širokému okruhu čtenářů zkoumá řadu z největších záhad vesmíru, i potenciální problémy, kterým čelí nebo může čelit lidstvo na naší domovské planetě. Kniha je rozdělena do čtyř oddílů s názvy Proč jsme tady? Přežijeme? Zachrání nás technologie, anebo zničí? Jak zajistit, aby se nám dařilo dobře? a zvažuje se v ní desítka „velkých otázek“ – Existuje Bůh? Jak to všechno…

vaskor.m25. ledna 2025

Super knížka od skvělého vědce. Bohužel musím souhlasit i s jeho negativními předpověďmi o budoucnosti lidstva a naší planety. Lidstvo s velkou pravděpodobností zničí zemi a tím i sebe samo a asi mu v tom velmi pomůže do budoucna i umělá inteligence až zjistí že největší škůdce je sám člověk.

žádné, skvělá knížka

Neuvěřitelné myšlenky a závěry geniálního vědce na úrovni Alberta Einsteina

Registrovaný uživatel24. prosince 2022

Zopakoval jsem si v populárně naučné formě některé znalosti, které už jsem pozapomněl.

Registrovaný uživatel27. ledna 2022

Úžasná kniha

Registrovaný uživatel31. července 2021

Zajímavé úvahy o budoucnosti lidstva.

Pokud máte už jiné knihy od Hawkinga (jako třeba Teorie všeho nebo Vesmír v kostce) tak se tady dost věcí opakuje.

Registrovaný uživatel22. května 2021

Byl to dárek manželovi , nechce mi to ani půjčit tak to svědčí o všem.

Registrovaný uživatel15. dubna 2021

Téma i obsah je vynikající. Vyžaduje přemýšlení. A není Bohu dík medializován. Téma jistě proberu s dalšími kolegy na našem setkání po pandemii.

Produkt nemá nedostatky. Je to obráceně, je velmi podnětný a vyžaduje zamyšlení. Jen počet lidí, kteří se zamýšlejí nad otázkami rozebíranými v knize, postupně klesá. Hlavně vinou médií.

Knihu si koupit, přemýšlet o tématech z obsahu a nenechat se pouze vláčet virovou pandemií.