Encyklopedie Recenze Strašnice: … zahrada Prahy, brána armád…/... The Garden of Prague... - Pavla Státníková [CS/EN] (2018, pevná)

Publikace je již osmým dílem mnohaletého projektu Muzea hlavního města Prahy o pražských čtvrtích. Představuje oblast, která se stala součástí Velké Prahy v roce 1922. Strašnice leží v pražském předpolí, které bylo zasaženo prakticky každým obléháním, každou válkou, která se dotkla hlavního města Českého království. Bylo tomu tak za husitských válek, za války třicetileté, za válek o rakouské…

Registrovaný uživatel20. března 2022

Moc se mi líbí,hodně vzpomínek co jsem poznala a další starší fotky jak to tady vypadalo dříve.Bydlela jsem u vozovny,kam jsem se dívala na tramvaje jak zatahují., Super Eva

Registrovaný uživatel9. února 2022

Velmi zajímavá kniha. Dali jsme ji jako dárek obyvatelům Strašnic a měla úspěch.

Registrovaný uživatel1. března 2021

Krásná kniha, neznámá historie míst kde padesát let žijeme a po zatím prvním prohlížení se vydáváme hledat zbylá místa podle místopisu a fotek. S díky Jana a Jiří Dostálovi

Registrovaný uživatel9. února 2021

Jsem rozený Strašničák stejně jako manželka a ta a kniha nám připomněla dětství a mládí. Je nádherně napsána a má skvělou grafickou úroveň. Nyní bydlím již delší dobu ve Vršovicích ale do Strašinic ćasto zajděte procházkou z Vršovic a na hřbitov. Do knihy se dívám téměř denně. Byl bych velmi rád, kdyby vyšla stejná kniha i o Vršovicích.

Nemá žádné nedostatky.

Vynikající publikace a bylo by skvělé kdyby vycházely ještě další, například o Vršovicích. Děkujeme autorům a vśem jež se na ni podíleli. Richard Ptáčník

Registrovaný uživatel2. října 2020

Spousty zajímavých historických fotografii a nějaké to povídání z míst, která byste dnes jen těžko poznali

Registrovaný uživatel7. srpna 2020

Knihu jsem vybrala jako dárek. Myslím, že se bude určitě líbit.