Recenze Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět - Jonas Jonasson (2019, pevná)

Přesně před rokem utekl stoletý Alan Karlsson z domova důchodců v Malmköpingu. Teď si se svým přítelem Juliem užívá života na Bali. Tedy až do chvíle, než se Julius rozhodne připravit Alanovi oslavu narozenin. Horkovzdušný balon, kterým si chtějí vyrazit, totiž odletí bez pilota a Alan s Juliem se ocitnou na širém moři.

Registrovaný uživatel
Hodnocení: 70 %Odborná recenze

Je tomu již deset let, kdy švédský autor Jonas Jonasson napsal humorný román „Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel“. Kniha doslova obletěla svět. Přeložena byla do více než čtyřiceti jazyků a filmová adaptace získala největší rozpočet v historii švédské kinematografie.

Více na
Registrovaný uživatel16. srpna 2022

I kdyz jednicka je lepsi...taky to nema chybu...

Registrovaný uživatel15. března 2022

velmi dobrá kniha

za mě velké plus

Registrovaný uživatel11. května 2021

Pobavení a tím dobrá nálada

Jedině doporučuji, je dobré předtím číst tu první knihu jak Stoletý stařík vylezl z okna a zmizel.

Registrovaný uživatel21. února 2021

zajímavé zápletky, humor autorovi vlastní..

dle mého názoru je tento druhý dílo o něco slabší, než ten první..ale i tak se dá číst:).

vtipné, pohodové čtení..jste -li fanoušci tohoto autora, určitě zakupte:).

Registrovaný uživatel28. září 2020

Výborná návaznost na první díl, doporučuji, ale bez prvního dílu ztratí kouzlo.

Registrovaný uživatel5. června 2020

většina knihy je jen ohlížení za minulostí, bohužel kvalit prvního dílu dosahuje na posledních pár stranách

Registrovaný uživatel11. února 2020

Pokračování úspěšné knihy, které jsem dlouho očekával

Méně uvolněný děj, místy působí strojeně, tolik jsem se neuvolnil a neprožíval děj.

První díl je prostě nepřekonatelný, dá se číst stále dokola

Registrovaný uživatel27. října 2019

Vánoční dárek na přání

Registrovaný uživatel13. října 2019

Ještě jsem knihu nečetla, ale kniha “Stoletý stařík” byla skvělá. Také její překlad byl úžasný.

Do knihy “Stojednaletý stařík” jsem jenom nahlédla. Kniha je zřejmě stejně dobrá, jako předešlá, ale zdá se, že překlad není tak vynikající, jako u té první.

Ještě jsem knihu nečetla celou.

Registrovaný uživatel18. září 2019

pokračování opět pro pobavení

čtivá

Registrovaný uživatel22. srpna 2019

100-letý i 101-letý stařík se dostal s Analfabetkou do TOP výběru audioknih, které někdy i opakovaně poslouchám

Varianta audiokniha
Registrovaný uživatel20. srpna 2019

Dárek pro tchána k narozeninám, doufám, že tento návod, jak se dožít 101 let, ocení :-)