Recenze Stiga Bio Silent 2500 290001252

Stiga Bio Silent je špičkový zahradní drtič, který bude vaším pomocníkem při úklidu zahrady. Bez jakéhokoliv problému zlikviduje vybrané nečistoty a vytvoří z nich ideální palivo či podklad pro kompost. Disponuje tichým, avšak výkonným 2 500W motorem – snadno tak rozdrtí větve o průměru až 40 mm, aniž by hrozilo jeho zablokování. Drcení probíhá pomocí ozubeného kola umístěného naproti…

Alois25. března 2026

S přehledem zvládne i hrubé pokřivené habrové větve. Pro potřeby práce na chalupě naprosto dostačující. Sestavení a zpětné rozložení stroje výborné.

oliluci15. prosince 2025

Ještě nevím je to dárek

Richard Živný10. dubna 2025

Robustní konstrukce, snadná a intuitivní montáž dílů rovnou z krabice a precizní výroba. Po smontování a vyzkoušení pracuje jak má, bohužel jen na prázdno nebo s minimálním zatížením. Na vybrané druhy odpadu ideální, na ostatní bohužel ne. Skvěle drtí jednoleté rovné výhony z jabloně, černého bezu a max 15 cm dlouhé větvičky z tůje (nerozvětvené). Ideální pomocník pro nenáročné, trpělivé a klidné uživatele s minimem odpadu na podrcení a neomezeným časem na práci. Chválím transportní kolečka pro přesun na zahradě a opravdu velký sběrný box.

Naprosto nepoužitelný pro 90 procent zahradního odpadu. Obzvlášť nevhodný pro smrk, rakytník, révu a hrušku. Prostě na to co je potřeba podrtit. Mokré a čerstvě ustřižené výhony se lýkem na rotační válečkový řezací systém s osmi zuby nalepí jako plastelína téměř ihned a vzniklá štěpka proto nepadá do zásobníku, ale vrací se násypkou vzhůru. Vyčištěno několikrát, problém přetrvává i na jiných typech dřevin. U smrku a tůje nebere větší větve než 15 cm dlouhé a nerozvětvené, z jehličí se patlá ještě víc a špatně se čistí. Za dvě hodiny práce jsem nadrtil jednu polovinu sběrného boxu.

Původní drtič podobného typu mi sloužil skoro 16 roků a bez problému. U tohoto výrobku jsem ho chtěl kopnout z meze po dvou hodinách, odvedená práce žádná, stupeň nasranosti a beznaděje 9 z 10ti. Koupil jsem, vyzkoušel jsem, vrátil jsem. Nikdy víc.

Registrovaný uživatel24. dubna 2022

Přiměřeně hlučný, pracovity,, vše dle očekávání.

Funguje, pracuje, drtí.