Recenze Staré řecké báje a pověsti - Eduard Petiška (2017, pevná)

Recenze Staré řecké báje a pověsti - Eduard Petiška (2017, pevná)

Dávné řecké báje a pověsti zrodila lidová fantazie starověkých řeků v době, kdy lidé ještě neznali ani železný pluh. Vytvořil je génius slavného národa helénů a obstály ve zkouškách tisíciletí. Jen těžko si lze představit kulturního člověka, který by nevěděl, kdo byli Herkules nebo Prométheus, Afrodita či Europa, Kyklopové, Sirény, Múzy nebo hromovládný Zeus. Výběr z těchto bájí a pověstí…

Registrovaný uživatel3. prosince 2020

knížku znám koupil jsem ji vnukům

Registrovaný uživatel13. června 2020

Je to psané komplikovaně se spoustou jmen

Registrovaný uživatel28. dubna 2020

Dobře se čte dětem.

Registrovaný uživatel22. ledna 2020

Povinná školní četba. Syn je z knihy nadšený.

Registrovaný uživatel23. července 2019

Poučuje velmi pěknou formou o našich kořenech, pohádkovou i lehce surovou formou nastavuje vnímání světa, které si neseme a předáváme dál našim potomkům. Knihu jsem kupovala na dovolenou v Řecku se svým vnukem / 7 let/, abych mu přiblížila místo, historii a rovněž smysluplně využila naše společné chvíle před jeho usnutím.

Pokud jde o předdefinované otázky, nemám odpověď. Pravda je, že jsem v některých pasážích "vynechávala" při čtení chmurnější a naturalistické pasáže z knihy. Byla to "Naše báječná dovolená", nechtěla jsem řešit př. utrpení Orfea a jeho smutek ". Věřím, že se Maty ke knize vrátí, až se dozví o dalších souvislostech více ve škole. To byl můj cíl, nesuplovat přísun dat, seznámit a nechat prostor pro rozhodnutí.