Recenze Souostroví Gulag - Alexandr Solženicyn (2021, pevná bez přebalu lesklá)

Recenze Souostroví Gulag - Alexandr Solženicyn (2021, pevná bez přebalu lesklá)

Toto významné umělecké dílo Alexandra Solženicyna nyní vychází již ve čtvrtém, doplněném vydání, které obsahuje v minulém vydání chybějící jmenný rejstřík. Je zde uveden i kompletní jmenný seznam všech dvou set padesáti pamětníků Souostroví, jejichž vyprávění, dopisy, vzpomínky, náměty a připomínky byly v tomto textu autorem využity. Kniha byla napsána na utajeném místě mezi lety 1958 a 1968.…

yvonode10. května 2025

Dlouho jsem se rozhodovala, zda knihu číst, či ne. Ale teď už jsem skoro v polovině a zjišťuji, že je napsána velmi citlivou formou, vkusně a přesto pravdivě, takže si mohu udělat obrázek o zvěrstvech v knize popisovaných, aniž bych se v noci budila hrůzou. Pan Solženicyn je skvělý spisovatel a díky jeho odvaze se můžeme dozvědět, že naši "osvoboditelé" se nemění.

Prostě, každý člověk, který má rád pravdivou historii, by měl tuto knihu číst, Děkuji nakladatelství KOSMAS, že se vydání ujal.

Martina P.23. února 2024

Krásná vazba, mapky, všechny díly pohromadě

Objemná a tím pádem těžká kniha.

Registrovaný uživatel3. září 2021

Skvele napsaná kniha

Registrovaný uživatel3. září 2021

přínosné

doporučuji, zvláště mladé generaci

Registrovaný uživatel6. srpna 2021

Otřesné svědectví o sovětském Rusku, o Sovětském svazu, o Stalinovi a stalinismu. Knihu jsem ještě nedočetl, jsem asi ve třetině, ale už to, co jsem přečetl je něco otřesného. O Hitlerovi a koncentračních táborech víme snad vše, ale o pracovních táborech Gulag a Stalinovi toho v porovnání s nacismem a koncentračními tábory víme jen velmi málo. Kolik českých občanů si asi tak Souostroví Gulag přečte? Měl by si jej přečíst každý, zvláště čtenáři ruských a proruských webů a voliči SPD, KSČM.a částečně i ANO.

O žádných nedostatcích nevím.

Četba knihy přináší sice mnoho otřesných fakt, je dost silná, přesto bych ji doporučoval k přečtení každému občanovi České republiky a nejen České republiky, protože je velmi poučná. Bohužel ani vydavatel knihy si v tomto ohledu patrně nečinil žádné iluze, neboť vydal pouze 2500 výtisků.