Mobilní telefon Recenze Sony Xperia Z (C6603)

Recenze Sony Xperia Z (C6603)

Sony C6603 Xperia Z black byla oficiálně představene na veletrhu CES a jde pravděpodobně o nejlépe vybavený mobilní telefon této značky. Sony Xperia Z se stává novou vlajkovou lodí a odsouvá na nižší příčky starší model Xperia S. Tento mobilní telefon je novým modelem s designové řady OmniBalance, který má zaoblené hrany a hladky povrch všech stran. Svými rozměry Sony Xperia Z nepatří rozhodně…

2 recenze

Odborná recenze

Sony Xperia Z patří k nejzajímavějším Full HD smartphonům, a to jak z hlediska designu a provedení, tak z hlediska funkčnosti. Hlavními taháky jsou 7,9 milimetrů tenké tělo se skleněnými panely, odolnost proti vodě a prachu a pořádná porce výkonu.

Odborná recenze

Moderní telefony jsou výkonné, tenké, lehké, ale chybí jim odolnost. Kolik z vás dostalo zpět neuznanou reklamaci kvůli vodě? A co všudypřítomný prach a následné profukování konektorů? Změní to Xperia Z od Sony?

Odborná recenze

Smartphony od Sony, respektive Sony Ericssonu, nikdy nedosáhly na absolutní high-end. Ale všichni tak nějak tušili, že pokud v Sony vytrvají, jednoho dne by to mohli dokázat. V dnešní recenzi se spolu tedy podíváme, jestli má Xperia Z dost síly, aby se mezi špičku současných smartphonů podívala.

Registrovaný uživatel16. července 2014

Mám už půl roku a jsem velmi spokojený. Hlavně baterka vydrží relativně dlouho (3 dny s povolenými daty, 4-5 dnů bez) a vodotěsné to je. Odolné taky, už jsem s tím třísknul asi ve 30km/h o asfalt a "jen" se poškrábaly hrany a ochranná fólie. Původně jsem se bál, že bude telefon velký, ale asi díky tomu, že je plochý, se do kapsy ještě vejde. Jedinou nevýhodou jsou sem tam vylézající záslepky na zdířky, to by bylo fajn ještě vylepšit. Srovnání se Z1 a Z Ultra nemám. Aktualizace: Musel jsem reklamovat kvuli tomu, ze zacalo vynechavat sluchatko. Musim ale rict, ze jsem se k telefonu moc hezky nechoval - je prece odolny :-). Navic mi tochu vadi zaslepka na jack na sluchatka - v mokru se neda poslouchat. Novejsi modely to uz maji bez zaslepky.

Registrovaný uživatel18. února 2014

Xperii mám už několikátou a jsem spojená. Snadné ovládání, dost slušný výkon baterky, super fotky.