Mobilní telefon Recenze Sony Xperia 10 III 5G

Recenze Sony Xperia 10 III 5G

Xperia 10 III vám dopřeje hromadu zážitků kdekoli na cestách. Spojuje v sobě výkonnou baterii s dlouhou životností a rychlost 5G pro rychlé streamování a stahování. Praktická konstrukce špičkového vzhledu nejen skvěle padne do ruky, ale je navíc mimořádně trvanlivá a voděodolná. S telefonem Xperia 10 III proto můžete všechny starosti hodit za hlavu.

SMARTmania.cz
Hodnocení: 82 %Odborná recenze
SMARTmania.cz

Sony Xperia 10 III je chytrý telefon střední třídy. Předností Sony Xperia 10 III je kvalitní displej, elegantní design, dvojitá certifikace odolnosti proti vodě a prachu IP65/IP68, snadno vyjmutelný šuplíček na SIM karty či velmi dobrá výdrž na baterii. Zklamáním je nedostatek papírového výkonu, podprůměrný noční režim a pouze průměrné denní snímky, pouze 7,5W adaptér v balení, pomalá čtečka otisků prstů, hůře optimalizovaný systém, jen 60Hz obnovovací frekvence bez Always-on režimu a pomalé ostření fotoaparátu.

Více na SMARTmania.cz

kvalitní OLED displej

elegantní design

odolnost proti vodě a prachu IP65/IP68

snadno vyjmutelný šuplíček na SIM

velmi dobrá výdrž na baterii

podpora sítí 5G

podprůměrný noční režim

Mobilenet
Odborná recenze
Mobilenet

Pokud se řadíte mezi fanoušky Sony a vybíráte telefon střední třídy, neměla by vám uniknout nová Xperia 10 III. Mobil nabídne špičkové zpracování, displej bez výřezu, ale také hned dvě certifikace zvýšené odolnosti. Bude to stačit na úspěch?

Více na Mobilenet

elegantní design

zvýšená odolnost IP65/IP68

prakticky zpracovaný slot pro nanoSIM/microSD

dostatek výkonu

praktická notifikační dioda i 3,5mm jack

extrémně dlouhá výdrž na nabití

jemný OLED panel bez výřezů

Corning Gorilla Glass 6 na zádech i displeji

tlačítko pro Google Asistenta nelze přemapovat

slabší fotoaparáty (problémy s expozicí i barvami)

pouze jeden hlasitý reproduktor

velmi pomalé nabíjení dodávaným adaptérem

pouze 60Hz obnovovací frekvence

Registrovaný uživatel31. října 2022

Dobrý poměr cena/vykon

Registrovaný uživatel25. září 2022

Dokonalý,jako Sony mobily před tímto modelem

Registrovaný uživatel5. července 2022

Mobil EW bohužel nikdy nedodal, musel jsem zakoupit v jiné prodejně

Registrovaný uživatel2. června 2022

Běžte někam doteď mi nic nepřišlo

Registrovaný uživatel31. května 2022

Jinak celkové je pohodě funguje Jak ms

Moc nejsem spokojení, docela dost drahý mobil a není k tomu nabíječka.

Varianta 6/128 GB modrý
Registrovaný uživatel26. května 2022

výkon, baterie, multitasking, vzhled

Mobil je výkonný, při slabé baterii vydrží ještě mnoho, už v ruce se dá pocítit, že se nejedná o levný materiál. Doporučuji

Registrovaný uživatel19. dubna 2022

kompaktní velikost, sice trochu nudle ale dá se obrazovka stáhnout dolů na jednoruční ovládání které dobře funguje. Velmi dobře padne do ruky. V podstatě jediná možnost androidího telefonu s menšími rozměry. Určitě největší výhoda je baterie, vydržela mi 2 a čtvrt dne, a to jsem měl mobil nový a téměř stále zapnutý. android 12 již instalován. funguje velmi dobře, rychlý a spolehlivý. dobré zkušenosti s telefony Sony

trošku těžší, ale ne nic hrozného, je to na úkor silné baterie.

super kauf za poměrně rozumné peníze.

Registrovaný uživatel26. března 2022

výdrž baterie .. pěkně sedí v ruce .. ocrana sklem ..

hodně špatný foťák ...dedikované tlačítko nelze přemapovat ... velmi pomalé nabíjení s dodávaným 7,5W adaptérem

za ty peníze propadák ..

Registrovaný uživatel24. března 2022

Dosud nedodáno

Dosud nedodáno, dodací doba již delší než 1 měsíc

Registrovaný uživatel20. března 2022

Obraz displeje Výdrž na nabití Možnost šetřit baterii dobíjením na 80% Velká RAM i paměť Vejde se dobře do ruky

Deklarovaný multitasking (dvě aplikace na displeji současně) funguje tak ze 30% - v ostatních případech mobil zamrzne a po třech minutách se restartuje Poměr stran displeje Špatný fotoaparát, hlavně co se týče automatického ostření Nemožné chytit 4G když je slabý signál Při hovoru občas přestanu slyšet druhou stranu a druhá strana neslyší mě Drahý

Za stejnou cenu se dají pořídit lepší telefony. Xperia 5 III podle toho co jsem četl podobnými neduhy netrpí a je to velice dobrý telefon, akorat cenově úplně jinde. Poměr stran displeje má význam v podstatě jen v případě užívání multitaskingu, který nefunguje. Fotoaparát mě velmi zklamal, špatně zaostřuje a nedá se na něj v automatickém režimu spolehnout. Při manuálním nastavení se může chovat dobře, avšak když něco potrebuji vyfotit, nemám čas ladit každý detail. Je to celkem dobrý telefon, avšak trpí mnoha drobnými neduhy a jak se říká, stokrát nic by umořilo vola. Bohužel.

Registrovaný uživatel16. března 2022

Dobrý den, chápu, nemáte to provázané. Takže jen zpětná vazba: 1. požádali jste mě už před tím o hodnocení nákupu tohoto mobilu - napsal jsem Vám, že produkt po více než týdnu stále nemám, ani nevím, kdy má dorazit 2. po bodu 1. chválím: ozvali jste se, domluvili jsme se na stornu, peníze dorazili zpět dle domluvy 3. a nyní se ptáte, jak se mi ten mobil líbí: upřímně, nevím, koupil jsem si jinde trochu jiný:) Pěkný zbytek dne

Registrovaný uživatel17. ledna 2022

Pěkná,dlouhá štíhlá blondýna

Registrovaný uživatel8. ledna 2022

Krásný, lehký, úzký, dlouhá výdrž baterie

Není to úplně TOP foťák, ale dostačuje

Registrovaný uživatel6. prosince 2021

Celkově povedený a spolehlivý přístroj

Nevím o žádné podstatné chybě.

Je to můj už několikáty mobil Sony, vždy jsem byl spokojený, takže ani teď jsem neměnil značku. Mobil používám neustále, jednak jako telefon a jednak využívám všechny možné aplikace - bez problémů.

Registrovaný uživatel1. prosince 2021

Je to můj čtvrtý telefon této značky a jsem naprosto spokojen velmi dobrý a kvalitní výrobek.

Registrovaný uživatel29. listopadu 2021

nekoupil jsem nic,protože jste ze mně udělali blbce

Registrovaný uživatel21. listopadu 2021

baterie

celkově je nedotažený ve všem.

Registrovaný uživatel2. listopadu 2021

Krásný displej, akorát do ruky, solidně fotí, rychlost načítání sw, výdrž baterie.

Určité problémy v nastavení sw, nevyřešila ani aktualizace. Chybí nějaké aplikace, které si sony dříve vyvíjelo.