Navzdory pár drobným nedostatkům je to výborná televize. Její hodnocení je velmi podobné loňskému, respektive předloňskému modelu. Opět totiž platí, že dostáváme mírný pokrok, ale minimálně v době uvedení na trh za vysokou cenu. Loni to s XF9005 bylo naprosto stejné. V současné době si můžete Sony Bravia KD-55XF9005 pořídit za 30 000 Kč a Sony Bravia KD-55XG9505 za 50 000 Kč. Rozdíl v ceně je skoro dvojnásobný a rozdíl v kvalitě obrazu výrazně menší. To je písnička, která se opakuje každý rok. Loňské modely se budou pomalu doprodávat, až se z trhu stáhnou a cena nových bude klesat. Okolo vánoc 2019 bude i tato nová k dostání okolo 35 000 Kč. Takže za mě opět super televize od Sony ve vyšší střední třídě. Černá je na poměry LCD televizí opravdu černá, 100 Hz a rychlé reakce jsou skvělé pro sport nebo hry. Na VA panel hodně vysoký jas, takže se na ni dá koukat i když vám do pokoje svítí hodně světla. Snad jediná slabost je klesající kvalita při pohledu z úhlu, ale to je obecná vlastnost VA panelů. Jinak je ve všech parametrech velmi dobrá. Za mě jen čeká na snížení ceny, aby byla z pohledu ceny a nákupu výtečnou volbou.
Více na CoVybrat.czPodání černé
Kontrast