Těsnění, průměr 6,8 cm, počet kusů v balení 1, zelenáZavařovací krytka Sonix je pomůcka k zavařování sklenic se zavařovacími víčky Omnia o průměru 68 mm. Zavařovací krytka s upínací sponou přidržuje stejnoměrně po celém obvodu víčko Omnia k hrdlu sklenice po dobu sterilace a následného chladnutí a umožňuje tak zavařování bez použití zavařovací hlavy.
Informace o Sonix Zavařovací krytka na víčko Omnia 5 ks
Popis
Zavařovací krytka Sonix je pomůcka k zavařování sklenic se zavařovacími víčky Omnia o průměru 68 mm. Zavařovací krytka s upínací sponou přidržuje stejnoměrně po celém obvodu víčko Omnia k hrdlu sklenice po dobu sterilace a následného chladnutí a umožňuje tak zavařování bez použití zavařovací hlavy.
Zavařovací krytka vyplňuje (vytěsňuje) prostor mezi víčkem a upínací sponou - slouží k dokonalému přitlačení víčka ke sklenici po celém obvodu.¨Zavařovací krytka zabraňuje mechanickému poškození víčka při nasazování a sundávání spony a tím prodlužuje životnost víčka. Zavařovací krytka je nezbytnou součástí při zavařování pod upínací spony. Zavařovací krytka je vhodná i pro zavařování v zavařovacím hrnci.
Víčka OMNIA před nasazením na sklenice omyjte v teplé vodě se saponátem, opláchněte je a osušte. Víčko mechanicky nepoškozené položte na hrdlo sklenice, která je naplněna maximálně 1 cm pod okraj. Na víčko položte zavařovací krytku a pak ze strany lehce zasuňte upínací sponu tak, aby zarolované okraje spony seděly mezi víčkem a horní hranou opěrného kroužku sklenice.
Je-li spona na středu víčka a zavařovací krytky, zatlačte dlaněmi na okraje spony tak, aby zaklaply zarolované okraje za spodní okraj opěrného kroužku sklenice. Tím je víčko stejnoměrně přitlačeno ke sklenici. Naplněné a uzavřené sklenice vložte do vody (v zavařovacím hrnci). Klasicky zavařujte podle druhu ovoce či zeleniny. Po běžném tepelném zpracování sklenice vytáhněte a nechte je vychladnout cca na 30 °C. Po vychladnutí zavařených sklenic upínací spony a zavařovací krytky sejměte.
Víčka po vychladnutí na zavařených sklenicích drží vytvořeným podtlakem, který vznikl při zavařovacím procesu. Při sterilaci je nutno mít takový počet upínacích spon a zavařovacích krytek, kolik sklenic budeme sterilovat najednou. Sundané upínací spony a zavařovací krytky používáme znovu k zavařování dalších sklenic.