Recenze Sociálně úspěšní psychopati aneb vzpoura deprivantů 1996-2020 - František Koukolík (2020, pevná)

Když v roce 1996 vyšla kniha Vzpoura deprivantů, vyvolala zaslouženou pozornost. Šlo o první příspěvek českých autorů k tématu lidí s charakteristickým souborem odchylek citového a sociálního života, pro které je jediným smyslem bytí dosažení a udržení moci. Za uplynulé čtvrtstoletí se svět změnil v mnoha očekávaných i neočekávaných směrech tak rychle a převratně, jak tomu pravděpodobně celé…

Registrovaný uživatel22. ledna 2021

Hluboké znalosti autora s přesahem do více oborů dávají ve výsledku věrný obraz o nás, našich předcích i našich "elitách". To se týká všech jeho knih a publikací. Je to smutné čtení s nadhledem a jeho osobitým humorem. Uvítal bych výpis z jeho publikací. Ještě působivější je jeho řeč.

Bylo obtížné knihu sehnat před Vánocemi, několikrát se měnily termíny dostupnosti.

Úžasný autor, důležitá kniha.

Registrovaný uživatel28. listopadu 2020

Úžasná dlouhodobá odborná práce.

Registrovaný uživatel20. listopadu 2020

Výborná publikace po odborné stránce Je pochopitelná i pro laiky

Snad jenom grafická úprava obálky, spíš odradí než upoutá..

Je to dobrý rádce a průvodce děním okolo nás.

Registrovaný uživatel4. října 2020

Měl by si to přečíst každý, vždyť sociálně úspěšní psychopati jsou všude kolem nás, hlavně ve vedoucích pozicích. Kniha je odborná a zároveň čtivá.

Zápory jsem nenašla.

Mohu jen doporučit.