Český jazyk Recenze Slovník nespisovné češtiny - Jan Hugo

Recenze Slovník nespisovné češtiny - Jan Hugo

Třetí rozšířené vydání rozsáhlého výkladového slovníku obsahuje více než 17 000 slangových a dalších nespisovných výrazů, včetně klasické mluvy podsvětí (českého argotu). Vedle tradičních profesních slangů z řemeslnického, železničářského, motoristického či hornického prostředí obsahuje slovník např. také slang současné mládeže, včetně slangu studentského (AKÁDA, MEGEŠ, MEMBL, ZAPÍCT) či mluvy…

Registrovaný uživatel27. března 2023

Jsem lingvistka. Vystudovala jsem R a N na VŠ. Ráda čtu lingvistickou literaturu. Slovník je velmi zajímají, perfektně zpracovaný. Listuji si v něm několikrát týdně.

Registrovaný uživatel6. března 2023

Rád si čtu i píši. Hraji si se slovy a mnohá slova zde uvedená jsou až překvapivá.

Některá vysvětlení jsou řekněmeš sporná, ale není jich moc.

Registrovaný uživatel2. září 2021

Nová slova, která v jiných slovnících nenalezneme

Registrovaný uživatel30. června 2021

Obsáhlý, detailní

Grafická stránka... volba fontů, rozvržení textu na stránku, obálka.. nic až tak moc

Profesionalní práce

Registrovaný uživatel24. května 2021

Obsáhlá sbírka výrazů

Obsahuje i vulgarismy, někdy i dost na hraně

Registrovaný uživatel3. března 2021

Splňuje to co jsem od něj očekával

Registrovaný uživatel23. února 2021

Slovník j jednostranný.. Chybí mi překlad DO NESPISOVNÉ ČEŠTINY.

Sice se knihy nebudu zbavovat, ale nesplnila moje očekávání.

Registrovaný uživatel8. ledna 2021

Slovník nespisovné češtiny bych doporučil zejména lidem které mateřština baví a rádi si hrají se slůvky a zároveň poznávají stále něco nového. Možná to bude znít divně ale pro mne je to mnohem zábavnější čtení než kdekterá beletrie. A s údivem musím podotknout že určitě víc než půlku slovíček ve slovníku uvedených jsem nikdy v životě neslyšel. Ale je jisté že existují a že je také někdo používá. Třeba nějaká šubra. :)

Registrovaný uživatel7. ledna 2021

Na začátku byla zvědavost ale skutečnost předčila očekávání. Kdykoliv knihu otevřu zvedne mi náladu . Jsou tam prima špeky.

není proč jí pomlouvat

Super, kupte si jí taky.