Recenze Shimano Sora ST-R3000 2P

Silniční řadící a brzdové páky Dual Control. Kompatibilní pouze s novou sadou Sora R3000. Vedení brzdových a řadících bowdenů pod omotávkou. Včetně lanek 2000 mm a 1800 mm.

Registrovaný uživatel8. srpna 2022

mechanicky jinak provedená/zjednodušená verze staršího systému Sora s bočními vývody boční vedení už nepřekáží při chytu za horní část a také nestíní přednímu světlu o něco lehčí než starší systém spolehlivé řazení srovnatelné s vyššími řadami oproti staršímu systému výhoda dvou mezipoloh na převodnících oproti původní pouze jedné mezipoloze (vhodné pro použití celého rozsahu zadní kazety) elegantnější/subtilnější vizáž horní části páky pod gumovým krytem

absence vizuálního ukazatele zařazeného stupně (vůbec by mě nenapadlo, že nový typ bude takto zjednodušen) díky zmenšení horní části jiný úchop, nutno si zvyknout, ve výsledku to ale díky možnosti úchopu i z boku kde předtím byl vývod nevadí

kvalitní přehazování i brždění, instalace není složitá, trochu mne mrzí absence vizuálního ukazatele zařazeného stupně

Registrovaný uživatel31. května 2022

Potřeboval jsem páky na 9rychlostní převod, takže prakticky volba nebyla. Vzal jsme ty, které byly skladem a prakticky jenom v jednom obchodě:-)

Očekával jsem lanka a bowdeny. Není úplně z nejlevnějších. Současně vůbec není k dispozici aspoň stručný návod k montáži. Takže docela fuška, když to člověk dělá poprvé v životě. A to z donucení, protože servisy nemají kapacitu.

naprostá spokojenost, opět jsem se něco naučil.